Klart: Umeås sjätte nyförvärv

Den tionde klara spelaren för Umeå BSKT-truppen 22/23 är lika med det sjätte nyförvärvet. Det handlar om USA-forwarden Bryan Jefferson, 28 år och 201 cm, har skaffat sig erfarenhet i Europa och värvas till Umeå BSKT efter en toppsäsong i ligan i Luxemburg där han för Telstar snittade 25,8 poäng per match och plockade i snitt 11,5 returer samt levererade 2,7 assists.

– Vi hoppas att han ska kunna hjälpa oss mycket, han är en riktigt vass offensiv spelare som är kapabel att göra poäng på många olika sätt, säger coachen Boris Balibrea.

– Efter att ha pratat med tränare Boris kände jag mig bekväm med mitt beslut att gå med i det här laget. Jag tror att tränarstaben och mina lagkamrater kommer att pusha mig och hjälpa mig att gå framåt som proffs på och utanför planen. Jag ser fram emot att gå med i klubben och ta mitt spel till nästa nivå, säger Bryan Jefferson.

När det gäller Umeå BSKT är läget per den 18 augusti att tio spelare är klara och presenterade.

Förlängt har Cole Welle, Will Butler, Gustav Hansson och Anton Lindqvist.

Nyförvärven är Bryan Jefferson (Telstar, Luxemburg, Daniel Hansson (Nässjö Basket), David Czerapowicz (Arka Gdynia, Polen), Alexander Yemane (BC Luleå), William Eriksson-Hansson (Wetterbygden Stars), och Jacob Jangered (IK Eos).

Förluster: Nils Botold (BC Luleå), DeMarco Dickerson (Edmonton Stingers), Sebastian Andersson (College, USA), Emil Häglund (oklart).

Utgående kontrakt: Eddie Czerapowicz, Elias Andersson, Emanuel Lundmark, Melker Lindblom, Jonathan Peleg, Calvin Jägare, Cameron Oluyitan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.