Ligans upptaktsträff och syn på Umeå

Fredag finns säsongens ligapremiär i SBL herr att se fram emot. På torsdagskvällen var det sändning av ligans upptaktsträff, det handlade om en digital variant med förinspelade intervjuer.

Ganska mycket var hyfsat förutsägbart – den som stack ut av coacherna var nykomlingen Kalmar Saints Vladimir Ivanković som var tydlig med tankarna bakom lagbygget och bjöd på sköna citat.

Om lagbygget inför ligadebuten: ”En klubb med mycket pengar eller anständigt med pengar kan bygga andra typer av lag. Vi som nykomling från en stad som inte är en stark basketstad är i ett helt annat läge, vi har kvar åtta spelare från Superettan och vill fortsätta utveckla de svenska spelarna och ge dem en ärlig chans att spela på högsta nivån. Så vi har importspelare som ska kunna komma in från bänken som backup och inte sådana som ska ta alla minuter från våra svenska spelare”.

Om första året i högsta serien: ”Det kommer att bli tufft, till och med tuffare än vi tänkt oss. Det kan bli ”ugly” i början”.

Om ligapremiären borta mot Södertälje:  ”Det blir en dogfight, så får vi se om vi har några hundar i vårt omklädningsrum.”

x x x x x

BC Luleås Peter Öqvist har varit med förr och svävade inte på målet vad gäller målsättningen framåt vårkanten: ”Vi kan inte hålla på med annat än att sträva efter en finalplats och de ädlaste valörerna, allt annat är bara fånigt”.

x x x x x

Noterbart är att det det inte är någon garanti att Uppsalas stjärnförvärv Viktor Gaddefors finns kvar hela den svenska ligasäsongen, han har en öppning om det dyker upp något bra utlandserbjudande. Uppsalas coach  Panagiotis Nikolaidis: Viktor (Gaddefors) betyder jättemycket för oss, en jättebra spelare med ledarskap och mycket rutin. Så får vi se om det blir hela säsongen eller hur det ser ut”.

x x x x x

Södertälje BBK:s Ludde Degernäs slog direkt till med klassiska knepet att försöka lägga över all press på premiärmotståndaren som är Umeå BSKT: ”Umeå ett av lagen som tagit ett kliv både ekonomiskt och organisatoriskt, det blir första gången vi kommer upp till Umeå som underdogs”.

Södertäljes lagkapten Martin Pahlmblad var med på upptaktsträffen som expertkommentator. Han så Umeå som ett lag som kan lyfta: ”Jag tror att Umeå kan bli en uppstickare”.

x x x x x

Umeås coach Boris Balibrea om den nya säsongen: ”Vi har kunnat behålla nyckelspelare och värvat spelare med mer erfarenhet, har en bredare laguppställning och vi hoppas kunna tävla bättre än tidigare år. Målet och drömmen är att ta oss vidare steg för steg.”

Om premiären hemma mot SBBK: ”Vi måste respektera alla lag och är bara i en uppbyggnadsfas, så vi lägger mest fokus på oss själva. Södertälje är ett välcoachat lag med massor av erfarenhet. Vi ska försöka genomföra vår gameplan och ge oss chansen att tävla ända till slutet av matchen”.

I torsdagens upplaga av VK och såklart på vk.se finns rejäl läsning om Umeå BSKT inför säsongen 22/23.

Krönika (PLUS): Coachen den stora stjärnan – nu är det upp till bevis

Reportage (PLUS): Umeås egen version av kultbröderna ”Hanson Brothers”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.