Umeå med på tåget

Redan på måndagseftermiddagen fanns Umeå med på tåget söderut med destination Köping – där det på tisdagen är hemmafördel för Stars mot BSKT.

– Vi åker ned dagen innan för att få en bra uppladdning och har då möjlighet att träna lätt i hallen och ta en ny videogenomgång under tisdagen, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Det intressanta med andra ligaomgången är att Umeå och Köping alldeles nyligen möttes – då vann coach Gehrkes Köping svenska cupmatch komfortabelt uppe i Umeå.

Den gången gjorde Umeå ärligt talat en ganska risig match och var aldrig nära – för att sedan komma ut heltaggade för vinst mot Södertälje i ligapremiären.

– I cupmötet med Köping gjorde vi dåligt jobb i returtagningen (6 offensiva och totalt 33 returer, sedan mot Södertälje var vi riktigt bra med hög energi (15 offensiva och totalt 44 returer), konstaterar Balibrea.

Efter vinsten mot Södertälje har Umeå hunnit med återhämtning och ett par basketpass. Vad gäller truppen är det som tidigare David Czerapowicz (fot) på skadelistan med rehabträning. Anton Lindqvist kom aldrig in i matchen mot SBBK och anledningen var känning av en allergisk reaktion.

– Anton är med på tåget till Köping, sedan får vi hur läget är med honom tisdag och ta ett beslut i sista minuten om han kommer att spela eller ej, förklarar Umeå-coachen.

Köping förlorade i förlängning uppe i Luleå i ligapremiären och  och Torbjörn Gehrke skriver på klubbens hemsida: ”Nu väntar Umeå på tisdag i vad som nu blir en ännu viktigare match att återupprepa insatsen från förra matchens spel i Umeå för att hitta ”tillbaka”. Denna gången är vi dock på hemmaplan och förhoppningsvis med 4-siffrigt i publiken, speed, press, underhållning och ett benchmark för hur det kommer att bli att spela i KBS under denna säsong. Vi vill ha alla fördelar som en högljudd publik ger som BC Luleå hade i denna matchen och vi behöver alla marginaler om Gustav Hansson får för sig att göra 46 poäng igen!”

Umeås Boris Balibrea säger så här till Bloggen om bortaspelet: ”Vi vet att det blir en riktigt tuff och fysisk match och kan absolut inte låta Keshawn Curry göra 40 poäng på oss som senast i cupen. Vi  vet vad vi måste göra och det gäller stå upp i det fysiska spelet, verkligen prestera ett solitt försvarsspel en mot en, och inte bjuda Köping på andrachanser och klara av transition defense. På pluskanten finns att vi fått med oss en del självförtroende från premiärsegern och i anfall gäller det att fortsätta ta skotten.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.