Omtag: Avstår värvningar

Damidrotten har det inte lätt. Just nu duggar larmrapporterna tätt om klubbar i fotbollens damallsvenska, störst problem verkar finnas hos Umeå IK, Linköping, Eskilstuna, Vittsjö och Piteå.

I högsta serien för basket  en kvartett ligalag försvinna på grund av brist på pengar – Helsingborg, Wetterbygden, Borås och A3 Umeå.

Inför stundande ligapremiär meddelar Visby Ladies att klubben avstår fler värvningar.  Visby har inför 22/23 endast sju seniorspelare i ligatruppen;

En är kvar från förra säsongen: Helin Agnig.
Sex är nya: N’dea Flye, Hannah Henderson, Parker Esary, Isabella Kaukopaasi, Ester Olsson och Julia Nygård.

När Visby spelade cupmatch senaste helgen fanns därtill yngre spelare som Agnes Widén, Stella Granath och Lowa Karlkvist i laguppställningen.

I ett pressmeddelande skriver Visby Ladies så här gällande omtaget: ”Klubben har valt att inte värva ett helt nytt lag utan kommer att samordna träningar med
ungdomslaget under två gånger i veckan samt de som vill träna än mera kommer vara med på ytterligare 1-2 träningar i veckan med elitlaget. Det kommer vara övergångsfas som förhoppningsvis i framtiden kommer att mynna ut i än flera gotländska talanger i elitlaget och större morot för ungdomsspelarna att vilja satsa på eliten. Ungdomarna kommer även vara med på matcherna i den mån det inte krockar med sina egna matcher, då de matcherna går i första hand. Klubben kommer även att se över marknaden för att hitta ytterligare en eller två svenska spelarna under säsongen. Detta för att inte bli för sårbara när ungdomarna har egna matcher.”

– Med den situation vi visste skulle uppkomma, både på banan och med läget i världen så känns detta som helt rätt läge. För mig som är ansvarig för elitverksamheten så gäller det inte bara att hitta nya spelare utan även att ta ansvarigför elitlagets budget under tider när vi inte vet hur det kommer att utveckla sig. Detta tillsammans med att vi har många lovande generationer av ungdomar under gör att detta blir en bra timing med att tänka annorlunda, säger klubbens sportchef Anders Pettersson.

Visby spelar sin ligapremiär lördag den 8 oktober då Alvik Basket gästar ön.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.