Tempot Umeås nyckel

Efter att ha inlett nya året med två torskar (Borås borta, Nässjö hemma) är Umeå BSKT ute efter att studsa tillbaka in för hemmapublik i Umeå Energi Arena.

Grundseriens sista tredjedel handlar om att skaffa sig bästa möjliga position inför SM-slutspelet. Umeå vill helst vara topp fyra i tabellen och för fredagens gästande lag Uppsala gäller det att ta sig upp på rätt sida det streck som skiljer slutspelslagen från de övriga.

Umeås coach Boris Balibrea pekar ut matchtempot som den stora nyckeln.

– Vi måste styra tempot i matchen, det är något som saknats i våra två senaste matcherna. Mot Nässjö senast var det även en mix av brist på olika andra saker inklusive det lågprocentiga skyttet, men tveklöst handlar det i huvudsak om tempot, Vår framgång bygger på att spela med fart.

– Vi behöver energin och självförtroendet som byggs från aggressivt försvarsjobb, ta returer, sätta press och stjäla en del bollar så att vi kan springa golvet. Plus förstås att sätta de öppna skotten utifrån och utnyttja Will Butler inside.

– Vi har stor respekt för Uppsala som är ett trixigt lag som har förmågan att komma med olika gameplan från gång till gång för att störa motståndarnas rytm. Jag hoppas vi har de rätta svaren på deras försök, säger Boris Balibrea.

Umeås lag: Jacob Jangered är, som i de senaste matcherna, den enda som saknas.

Säsongens tidigare möten: Uppsala-Umeå 90-100, Umeå-Uppsala 78-66.

Tidigt uppkast: Fredag klockan 18:04 i Umeå Energi Arena.

Gäster att ha koll på: Uppsalas målfarligaste spelare är guarden Jordan Shepard. Bra returtagare är forwarden Jaylen Hinton och den som är ligans bäste skottblockare är centern Henrik Jädersten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.