Nytt i Umeå och Uppsala

I dag söndag har Umeå BSKT officiellt presenterat sin nya center Nick Fullard – som Bloggen kunde berätta om redan i fredags.

Den 209 centimeter långe 26-årige  amerikanen som ska ersätta Will Butler har skrivit på för resten av säsongen.

I ett uttalande på Instagram säger Fullard; ”Jag är uppriktigt tacksam över möjligheten att ansluta till Umeå BSKT, först går mina böner till Will Butler för att han snabbt ska bli fullt bra igen. Klubben har gjort det fantastiskt bra så här långt och jag hoppas kunna bidra till fortsatt framgång så vi kan tävla mot ett mästerskap. Sverige är ett vackert land som jag alltid velat besöka och jag hör bara gott om människorna, platserna, maten och om basketboll. Efter att ha pratat med coach Boris och spelare i laget vet jag att Umeå är en speciell plats att vara på. Jag ser fram mot att jobba tillsammans med mina nya lagkamrater och spela för coach Boris. Gud är god, jag är tacksam”.

Mer läsning (PLUS): ”Omöjligt hitta samma spelartyp”

Nick Fullard spelade förra säsongen i Bosnien och Bulgarien – här lite klubb från spel med bulgariska Plovdiv;

x x x x x

Uppsala Basket förstärker i sin fortsatta jakt på en plats ovanför slutspelsstrecket. Klar för comeback är veteranstjärnan Axel Nordström! Den 31-årige Uppsalasonen har skrivit på för resten av säsongen och gör matchdebut redan på tisdag 31 januari hemma mot Kalmar.

” Det har blivit några säsonger i karriären men nu har det varit ett uppehåll på nästan två säsonger så jag håller tummarna att kroppen håller och att jag snabbt kan komma i den form jag en gång var i. Jag kommer bli en lagpappa nu åt alla de här unga killarna, haha.”, säger Axel Nordström.

x x x x x

Denna söndag spelades en match i SBL Herr. Fryshuset gästades av ett Jämtland – vars spelare helt sonika ställde in skorna på plan och fick problem. Vid ställningen 37-37 i slutet av den tredje perioden gav coach Adnan Chuk sitt lag en rejäl utskällning och det räckte för såpass bättring att den givna segern kunde bärgas.

Under matchens avslutande 12 minuter kunde Fryshuset bara göra 9 poäng medan Jämtland fick ihop 30.

Fryshuset–Jämtland  48–67 (17–21, 12–8, 8–17, 11–21).
Jämtland: Pierre Hampton 14, Amir Smith 12, Daniel Johansson 9, Anes Zekovic 8, Phil Carr 8, Landrius Horton 7, RT Guinn 4, CJ Jackson 4, Gustav Vågström 1.
Fryshuset: Aron Hedqvist 11, Miki Novovic 9, Rami Ghanem 8, Leonard Halling 7, Adam Tafra 7, Jamal Jones 2, John Pålsson 2, Youssef Ghanem 2.
Publik: 103.

P.s.
Redan på tisdag ska Jämtland gästa Fryshuset igen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.