Umeå: ”Kommer att göra misstag”

Umeå BSKT har ännu inte lyckats ta någon match mot ligaettan Borås Basket. Fredag kväll på hemmaplan kan vara säsongens sista chans.

En analys modell summarisk från Umeå-coachen Boris Balibrea;
– Borås har vunnit för att de har ett bättre lag och det får vi acceptera, men med det sagt har vi inte gett upp. Vi kan tävla stora delar av matcherna men har inte hållit ihop det tillräckligt bra.

I onsdagens rond 3 blev sex-sju minuter i tredje perioden avgörande.

– De minuterna blev det för enkelt för Borås. Verkligheten är att vi inte kan göra en perfekt insats i 40 minuter, vi kommer att göra misstag när det kommer till scouting, regler, kommunikation och med att följa gameplan och det har jag sagt till spelarna att det händer. Noll fel på 40 minuter är omöjligt. Vi förstår att vi kommer att göra misstag även på fredagen, men vi kan absolut inte spela för mjukt. Även om vi gör misstag så måste vi spela med 100 procent energi, vara tuffare, springa mer, spela bättre en-mot-en-försvar, vinna 50/50-bollarna, och ta fler returer, säger Umeå-coachen, som fortsätter;

– Jämfört med Borås kan vi se lite förvirrade ut, vi har ett lag som saknar erfarenhet av att spela matcher på semifinalnivå, men det är ett otroligt bra Borås vi pratar om. Underläge med åtta-tio poäng kan kännas som 40 för oss. Vi har en fantastiskt utmaning framför oss, men vi hoppas vara redo med optimism för kunna göra det till ett glatt fredagsparty och bjuda på en jämn match inför vår hemmapublik.

Mer läsning (PLUS): ”Orolig för vår offensiv”

Uppkast i Umeå Energi Arena fredag på det gamla klassiska klockslaget 19:04.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.