Silly: Halvdussinet fullt

Umeå BSKT har presenterat den sjätte klara spelare för ligatruppen 23/24.

Det handlar om förlängt kontrakt för Alexander Yemane. Den snart 24-årige forwarden från BK Gladan i Luleå har hunnit med ligaspel i Jämtland, Luleå och Umeå.

Första säsongen i Umeå blev det begränsad speltid för Yemane med i snitt 9 min/match, 2 poäng och 1 retur, när laget gick till SM-semifinal. Kommande säsong är tanken att det ska bli mer utrymme på golvet.

– Alexander Yemane är en bra spelare och en bra människa som trivs jättebra i Umeå och vill utvecklas för att ta nästa steg. Han är en av dem som tränar mest och hårdast under sommaren, precis den typ vi gillar så vi ser en win-win-situation och litar på honom, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Hur går jobbet med trupp-bygget i övrigt?
– Som tidigare sagt så är det fokus på att med hjälp av personliga sponsorer kunna behålla Gustav och Daniel Hansson, sedan pratar vi med andra spelare men det är försiktighetsprincip som gäller med tanke på klubbens ekonomiska läge, redovisar Luca Romano.

Enligt vad Bloggen erfar har förra säsongens MVP, Gustav Hansson, flera erbjudanden från olika klubbar att ta ställning till. Ett besked om hans framtid kan möjligen komma innan midsommar.

Bilden: Alexander Yemane fortsätter i Umeå-tröjan.
Foto: Peter Hegethorn.

Umeås truppläge:
Ny headcoach: Gabo Loaiza.
Förlängda kontrakt: Alexander Yemane, Will Butler, William Hansson, Anton Lindqvist, Melker Lindblom.
Återvändare: Nils Botold (BC Luleå).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.