SM-semifinalspelet för damerna har startat. Norrköping Dolphins vs Luleå Basket.

Det blev en spännande match som hemmalaget lyckades avgöra i slutet.

Rond 1 SM-semi slut: Norrköping-Luleå 81-76.

Norrköping-Luleå 81-76 (16-21, 18-20, 22-19, 26-16).
Poäng Dolphins: Stella Johnson 21, Sofia Pelander 21, Kahlaijah Dean 21, Kate Oliver 5, Matilda Åhlberg 4, Sofie Ljungcrantz 3, Kajsa Åhlberg 3, Lovisa Hjern 2, Rakel Gyberg 1.
Luleå: Sabrina Haines 21, Robbi Ryan 21, Fanny Wadling 17, Josefin Vesterberg 9, Sandra Hedlund 5, Sofia Hägg 3,
Publik: 632.
Dolphins leder med 1-0 i matcher, serien gäller bäst av fem.

Rond 2 spelas även den i Norrköping, uppkast fredag kl. 19:00.

En start med störning. Enligt uppgift ”svåra tekniska problem” med livesändningen från Stadium Arena (bilden). Livestats funkade i alla fall så det går att se att gästande Luleå öppnat starkt, läget 5-17 mitt i första perioden.

Livesändningen kom igång i slutet på Q1. Ställningen 16-21 efter 10 minuters spel.

Dolphins hade bekymmer med Högsbo i kvartsfinalen, föll i första hemmamatchen. Även i första semifinalronden ser det skakigt ut. Luleå kör på med hård press i sitt försvarsspel och det har Norrköping svårt att hantera. Timeout vid 21-34.

Storstjärnornas start: Stella Johnson 2 poäng – Robbi Ryan 12 poäng.

I slutet av första halvlek börjar Johnson producera samtidigt som gästernas försvarsklippa Josefin Vesterberg åkt på tre fouls. Luleå spelar fortsatt tufft försvar – ger hemmalaget många straffkast.

Läget i paus: Norrköping-Luleå 34-41.
Stjärnkollen:
Johnson 8 poäng (2 av 9 från golvet) – Ryan 14 poäng (6 av 13 från golvet).
Coachningen: Båda sidor använder nio spelare.

Tredje perioden: Uppryckning av Dolphins som tar sig tillbaka och så nära som 54-55 i slutet av perioden. På det lite Luleå och läget 56-60 inför Q4. Luleå har gjort 18 poäng på Dolphins 12 turnovers.

Fjärde perioden: Tidigt i sista övertar hemmalaget ledningen. 66-63 med 7 minuter kvar.

Sedan efter timeout Robin Sandberg  utnyttjar gästerna effektivt en rad misstag från Dolphins. Vänder till 66-68.

3 min kvar: 70 lika. Därpå poäng Dolphins och tufft för Luleå en femte foul på Vesterberg.
Från 74-70 kliver Luleå fram med sex raka poäng 74-76.
Dean ser en trea tursamt studsa ring in. Spännande slutdel. Dolphins studsar tillbaka och får straffar. Går till 81-76 och kan sedan hålla bollen.

Samtidigt i rond 4 i kvartsfinalserien mellan herrarna i Södertälje vs Borås.
En jämn första halvlek och ställningen 39-42 i paus.

Fortsatt tajt, inför sista är läget 58-61. Knapp fördel Borås som alltså kan avgöra serien. Så blev det efter att SBBK inte fick något att stämma i Q4. Slut 63-77:

Borås klart för semifinal med 3-1 i matcher. Säsongen över för Södertälje.