Nytt pilgrimscafé

Blåbandet Umeå Blåbandsförening Kristen grund Pilgrimscafé Pilgrimsvandring Pilgrim Jesus Bibeln Nykterhet Kicki Hedlund Christoffer Hedlund Miki LindmarkUmeå Blåbandsförening har haft premiär för det nya Pilgrimscaféet som innebär en satsning på sund livsstil. Det märks inte bara på menyn utan också på de obligatoriska kulturarrangemangen. Elin Lundberg var först ut med att berätta om sin resa till "Det heliga landet". Tolv åhörare samlades för att låta sig inspireras med målet att själva åka dit.

Blåbandet har i samarbete med NBV och Bilda startat ny pilgrimsverksamhet. Förutom mingel och kulturarrangemang erbjuds cafébesökarna att ingå i studiecirklar. En grupp som ska åka på pilgrimsresa till Det heliga Landet och en "resa-hemma-grupp". Det var flera av åhörarna som fattade beslut att följa med på någon av dessa resor.

Miki Lindmark, Kicki och Christoffer Hedlund berättade vad det innebär att vara en pilgrim och vandra med både ett inre och yttre mål. I takt med att människor söker en sund livsstil blir betoningen på det andliga än mer viktig. Det är kroppens fysik i samklang med det emotionella, andliga och psykiska välbefinnandet som är avgörande för hur vi mår framhöll Miki. Att pilgrimsvandra kan för många vara starten på en större livsstilsförändring och det första steget på väg mot något nytt.

Nästa pilgrimscafé är 7 juni i Kyrkstugan på Nydala kl. 18.30 med Lennart Edblom. Han kommer visa bilder, knyta an till bibeltexter och berätta om sina tidigare resor till Det heliga landet. Om du vill gå på Pilgrimsvandring kommer du klockan 13.00 samma dag.

 

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Inger

    Det var riktigt inspirerande att höra om mellanöstern. Förhoppningsvis kan jag ta ledigt och följa med på resan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.