Sunt bondförnuft har lämnat människan…

Kanske fanns det bara i bondesamhället. Nu när influencers och alla som pratar högt och brett hyllas tycks allt förlegat. Skrik ut din agenda och alla lyssnar. Jag är immun. Som en ensamvarg strövar jag i sanningens spår. Lyssnar och tänker. Tänker att jag äntligen ska läsa pocketutgåvan av Simone de Beauvoirs bok ”Det andra könet” på nästan 800 sidor eller så ta genvägen med Andrev Waldens ”Jävla karlar” prisvinnande Augustbok.

Ja, jag gjorde det. Sträckläste den en kväll. Är jag imponerad? Tänker jag på August Strindberg och Doris Lessing? På Tjänstekvinnans son och Marta Quest? Är vi befriade från tidigare genialitet när vi gör nytt? Mina ord är ingenting att fästa sig vid. Att bräcka August eller Doris är inte möjligt, men kan ändå ord och uttryck betyda något?

Varför är Donald Trump ännu älskad? Varför, varför? Så ensam känner jag mig i världen att jag måste köpa två Billy-bokhyllor i färgen blåsvart, som enbart är på tillfälligt besök. När jag nu inte gillar DT. Inte heller JÅ. Sverigedemokraterna är inte demokrater. Lyssnar och tänker. Fast det betyder ingenting, vad jag tycker – om jag tror att somliga döljer sin agenda i tjusiga kostymer eller att vi tappat vad vi tror på.

Dessutom är jag emot kungahuset. En förlegad institution som enbart befäster att ingen någonsin kommer att mötas på lika villkor. Ja, en gång var vi adel, präster, borgare och bönder. idag är prästerna borta, men bönderna står fortfarande på sista plats. Kungahuset och adeln är fortfarande en klass för sig. Man får inte säga du till en kunglighet. Det säger väl allt?

Annars är allt bra. Omväxlande 25 grader kallt och snösmocka 🙂

Reviderad: Jag sträckläste under en kväll boken ”Jävla karlar” – inte ”Det andra könet” på 800 sidor 🙂

8 kommentarer

  1. brorson

    I en tidigare debatt, där du också ogillade Trump, svarade du” Jag vet egentligen rätt så lite, men tycker en del…” Det stämmer nog nu också, En sak är dock säker, och det är att cowboy-stilen, som Trump kör med, inte går hem hos oss svenskar. Men bland de amerikanska väljarna, särskilt i Mellanvästern. där cowboy-romantiken flödar.

    För dessa amerikanska väljare står Trump för det sunda bondförnuftet och Biden för eliten och det militärindustriella komplexet, som behöver de nya krigen. Huruvida världen blir fredligare med Trump är svårt att förutspå, men är det inte märkligt att just chansen till fred är så skrämmande för våra ledande svenska politiker? Alla, från höger till vänster, håller de ju på Biden. Såg en av Trumps anhängare klaga på att ”Vi skickar våra surt förvärvade dollars över Atlanten för att starta tredje världskriget”.

    Efter klimathotet ska vi tydligen vara rädda för fredshotet. Men stöds inte Trump av vapenlobbyn? Jodå. Men vilken vapenlobby? Den vapenindustri som tillverkar vapen, som amerikaner skjuter varandra med, som under cowboy-tiden. Vilken vapenlobby stödjer Biden? Det talas det tyst om.

  2. Josef

    Lyssnar och tänker man verkligen om man plöjer 800 sidor på en kväll? Eller gör man bara garnmelgenerationens motsvarigheten till ungdomarnas bombarderande av hjärnan med TikTok klipp?

    Reflekterade över det när jag för en gångs skull följde en serie som släppte avsnitt varje vecka. Som man gjorde förr i tiden. Jag ska börja läsa böcker långsamt igen. Skippa ljudböcker så fort man lämnar huset. Förkovra sig med sina tankar istället.

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

      Jag försöker lära mig att läsa böcker igen, som man gjorde förr, innan internet tog över mitt liv. Jag använder mobilen mindre och har inrett ett rum med bokhyllor och läshörna. Känns rätt så positivt. Däremot plöjer jag serier och blir irriterad om inte alla avsnitt är tillgängliga på en gång. Känns rätt av dig att satsa på vanliga böcker istället för enbart lyssnande 🙂

  3. Basic Rules

    Att ’återvända till det sunda förnuftet, kräver en
    Omställning bort från wokeism, globaliism och trotskism, och vad man då kallar ’fantasyland.’.

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

      Det finns så många nya ord som jag inte koll på, men det är väl inget fel önska sig ett annat bättre, tänker jag.

  4. K

    ”Dessutom är jag emot kungahuset.” Jag med. Helt och hållet. Men som jag förstår det så har inget parti med längre att de vill avskaffa monarkin, eller hur är det med den saken?

    Allas lika värde och demokrati – bara bullshit. Det är fortfarande en enorm hierarki och klassamhälle som råder. Vissa kommer alltid befinna sig högst upp och andra alltid längst ned.

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

      Jag tänker bara om alla människor fick nyttja hela sin potential eller få stöttning från det att de var små. Vilken värld vi skulle ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.