Forever young – I want to be forever young…

Alphaville.

Nej, jag drömmer inte om pensionen eller ett enkelt liv. Min inneboende fjortonåring protesterar mot alla slags tankar om pension:) Jag får typ rysningar av att logga in på Premiepensionsmyndigheten. Jag tror faktiskt att i varje medelålders människa finns ungdomligheten kvar. Det är inget fel att känna sig ung, att se framåt hur gammal man än är. Varje morgon är ny, varje dag är ny. Strunta i rynkor – köp en tub med Aloe Vera-gele istället. Min käre bror som är 70 år gick i pension för något år sedan, är fortfarande eftertraktad på arbetsmarknaden och fortsätter arbeta som fordonslärare på gymnasiet tre dagar i veckan den här terminen. Jag älskar min bror. Han ger mig inspiration. han ser ut som han är 60, aktiv, håller igång och är rätt så lik min far. Nej, gå inte på allt om medelåldern och ålderdomen. Man kan bli äldre och ändå ha gnistan kvar. Det finns inget annat val.

En dag ska vi alla dö – men alla andra dagar ska vi det inte. Än finns tid att blåsa fjunen av en maskros eller vandra barfota i en sommaräng. Än finns tid för kärlek. Forever young – ja, den låten gjorde nog ett bestående intryck…

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Kane

    Jag tror man är samma person hela livet. Yngre tror ofta att man börjar gilla helt andra grejer, ”töntigare” musik, klä sig mera gammaldags och allt när man blir äldre. Så är det ju inte. Inom en snar framtid kommer ålderdomshemmen vara fulla av folk med tatueringar, piercingar och öronuttöjningar som sitter i gungstolar och snackar om hur cool punk-scenen var i London på 70-talet…:) Jag har även mött unga med otroligt gammaldags och unkna stenåldersvärderingar. Och glada och positiva 80-åringar som var betydligt mer sympatiska. Så ålder är verkligen bara en siffra.

    • Britta (inläggsförfattare)

      Det tror jag också, man förändras inte så mycket i grundstrukturen, och sedan i takt med erfarenheter kanske man blir klokare:) När jag tänker på den musiksmak jag själv har och den mina föräldrar hade i samma ålder så är de vitt skilda. Härligt med kommande ålderdomshem med lite annat än dragspel och bingo:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.