Första båtturen!

Av , , 1 kommentar 0

Det var med spänning jag klev i båten för en liten fisketur med sambon och svärfar. Det var första gången Fia skulle åka båt och jag var lite orolig att hon skulle tycka att det var jobbigt. Det hade varit tråkigt eftersom vi gillar att åka båt lite då och då. Jag visste att hon skulle vara mer lätthanterlig än min förra hund eftersom hon är typ tio gånger så liten, men ville inte att hon skulle sitta och gnälla eller skaka hela tiden.

Så vad hände?
Jo, hon tittade lite runt sig, hoppade upp bredvid husse – och somnade! 😀

Sedan sov hon i stort sett hela båtturen 🙂

För att svalka henne när det är varmt så sprutar vi vatten på henne med blomsprutan. Hon tycker att det är roligt – framförallt att försöka äta vattenstrålen.

Det är bara det att hon blir så otroligt ful-söt när hon är blöt i ansiktet. Ser nästan ut som en skabbig råtta :p

Man ser i alla fall underbettet väl då 🙂

Annars har det inte hänt så mycket. Njuter av de soliga och varma dagarna och försöker även njuta av de andra. Man kan ju i alla fall läsa böcker utan alltför dåligt samvete på dagarna. Sommaren är härlig!

1 kommentar
Etiketter: , , ,

Tagen av polisen!

Av , , 1 kommentar 0

Ja, bilden alltså :p

Igår vandrade jag och Nils runt bland folksamlingarna på brännbollscupen i den sköna värmen och frågade människor ifall de ville svara på några frågor om säkrare sex. Det som är så roligt är att alla är så trevliga och de flesta verkar tycka att det är roligt att få svara. Dessutom uppskattas så gott som alltid komdomkitten som vi delar ut till dem som svarat, oavsett om de hade rätt eller inte. Kondomkitten innehåller en kondom, en liten förpackning glidmedel, lite kondomkunskap samt några säkrare sex frågor.

Det var intressant hur mycket många kunde om säkrare sex och kön, det utmanar en själv också att försöka se om man kan lära dem något nytt. Ibland blir det riktigt långa samtal ifall en grupp, eller en person vill diskutera mera och det är bara roligt.

Tyvärr kunde vi bara gå i två timmar eftersom vi inte hade så mycket kondomkitt, men så fort vi får mer glidmedelsförpackningar kan vi ut och kampanja igen. Det är lite en nackdel att jag tycker att det är så roligt, finns då risk att man vill vara med på alla kampanjer och kampanja hela tiden så jag måste sålla lite bland agnarna så att jag orkar med resten av sommaren också.

Idag är det också härligt varmt ute och det påminner mig om att jag måste köpa en bordsfläkt. Hatar när det är varmt när man skall sova. Påminner också att det snart är tältväder – även om det kan vara en månad kvar – så nu börjar man fundera på vad man behöver komplitera med.

Yay!

1 kommentar
Etiketter: , , , , ,

Tiden rusar fram

Av , , Bli först att kommentera 1

Jösses vad tiden har gått fort den senaste tiden. Fia har hunnit bli 5 månader och har tappat nästan alla valptänderna. Jag och hon har börjat gå en vardagslydnadsträff 1gång/vecka. Vi har i och för sig bara varit med två gånger men i alla fall 🙂
Tussilagon har kommit och gått, maskrosorna lyser gula i den gröna gräsmattan och nästan all snö är borta. I vissa rabatter har även andra modiga växter vågat sig fram.

Jag har varit på RFSL kongress i Gävle tillsammans med resten av RFSL Umeås styrelse. Till allas vår glädje blev våran Anna Galin invald som ledamot i förbundsstyrelsen.Jag tror att hon kommer att vara en stor tillgång för dem.
Förutom röstning på alla propositioner, motioner, yttranden, styrelse och diskussioner på valtorgen så hann man med att träffa massa trevliga personer vilket var otroligt kul. Både att träffa dem man inte sett på länge och att träffa nya vänner.
Det var en mycket intensiv helg och jag var helt slut på när jag kom hem igen men det var helt klart värt det!
Som alltid går man därifrån ännu mer stärkt av insikten att det vi gör räknas.

Sedan har jag fått utnyttja mina spelledarkunskaper då vi spelade Stop Talk Listen i RFSL Umeås lokal igår. Det var längesedan sist och jag var lite nervös att jag skulle ha glömt bort allt, men när vi väl körde igång så var det ok. Fick känslan av de som var med att jag inte gjorde bort mig helt i alla fall :p
Måste se till att ha både en STL-kväll och en Velvet-kväll till hösten. Hade glömt bort hur uppskattat det var av de som spelar. Alla kanske inte lär sig något nytt varje gång men det är definitivt en chans att få prata med andra i liknande situationer och kanske kan man hjälpa andra med den kunskap man själv har.
Kul var det i alla fall 😀

Har shoppat lite nya sommarkläder. En top, ett linne och ett par piratbyxor. Byxorna är knallröda så det kommer att bli lite svårt att matcha med allt rosa och lila i min garderob.Men somrigt är det 😀

Nu skall jag fortsätta läsa här jag sitter på balkongen. Lite svårt att skriva på datorn då man har solen i ögonen. Men det är så härligt varmt och skönt idag att det är svårt att låta bli.
 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , , ,

150 000kr för en hund?

Av , , 2 kommentarer 0

Det låter ju helt sjukt. Ja, att lägga ut sådana summor menar jag. Tänk vad man kan köpa istället. Husvagn, sommarstuga, ny bil, lyxkryssning i karibien – säkert också en lägenhet om man hittar någon billig (självklart beroende på var man bor).

Nu är det ju inte så att man lägger ut hela beloppet på en gång. Om man inte köper en svindyr hund förståss utan jag läste en artikel där det stod att en hund som blir ca 12 år har kostat i genomsnitt 150 000kr.
Först trodde jag att det hade blivit fel på någon nolla eller så, men sedan började jag tänka efter och siffran kan mycket väl stämma. Det stod att det var ca 30 000kr första året, vilket innebär ca 10 000kr per år restrerande. I de pengarna ingår väl försäkring, mat, ev vaccinering, avmaskning, hundklubbsmedlemskap, nyttosaker såsom koppel och liknande, leksaker, tuggben osv. Utöver dessa pengar ligger eventuella veterinärskostnader, tävlingskostnader, kurser osv. Tror inte att de räknas med i grundsumman. Vilket gör att för många hundägare blir totalsumman mycket högre.

Är det då värt det?

Självklart!

Allt handlar inte om kronor och ören. Det handlar också om livskvalitet. Jag är medveten om att det kostar pengar men det jag får tillbaka är obetalbart. Så visst är det värt det. För mig i alla fall 🙂

2 kommentarer
Etiketter: ,

Händer väl egentligen inte så mycket

Av , , Bli först att kommentera 0

I måndags blev Fia 4 månader. På ett sätt känns det som att det var förra veckan vi hämtade hem henne och ibland känns det som ett halvår sedan. Dagarna flyter in i varandra och man fortsätter träna och tjafsa om samma saker. Det är svårt ibland att komma ihåg att hon bara är 4 månader. Hon kan inte kunna allt på en gång. Det gäller att se vad hon faktiskt har lärt sig och vad man har fått ut av tiden tillsammans.

Idag skall vi fara till Bräntberget och låta henne springa lös på parkeringen – kan inte tänka mig att många åker slalom idag :p Skall passa på att ta lite kort också. Är lite dålig på det eftersom det ibland känns som att det bara blir lika bilder hela tiden. Men idag gick jag igenom alla bilderna på Fia för att hitta ett som jag kan göra en förstoring utav och då ser man verkligen vad hon har vuxit.

Har inte kommit så mycket längre med skrivandet heller, men det kommer när det kommer – har varit stressad av andra anledningar ett tag.

Avslutar med en liten film på min lilla plutta när hon leker i vårt fina vårväder. Ja, jag är ironisk när det gäller vädret…

s50.photobucket.com/albums/f316/minigurra/Annat/Djuren/Fia/

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Hjälp – snön försvinner!

Av , , Bli först att kommentera 1

Fia har fått för sig att man kissar och bajsar på snö. Visst, det är ju jättebra att hon inte har problem med det – men problemet uppstår nu när snön drar sig undan. Det blir färre och mindre ytor att göra sina behov på. För man skall bara göra det på snö. Så det så!
Suck 🙂 Det är lite charmigt men också lite problematiskt. Hoppas att hon lär sig allt eftersom.

Klippte henne idag. Inte på huvudet, svansen eller på benen. Angående benen så måste jag nog tänka om och klippa de också annars kommer det att fastna alltför mycket barr och tjafs i pälsen. Hon var jätteduktig och satt still hela tiden. Måste dock fila till det lite då det ser lite väl klippt ut på sina ställen men jag tänkte bespara henne det idag.

Bild från när vi var ute och njöt i solen i lördags. Observera tungan 🙂

Idag har vi styrelsemöte. Det skall bli kul men jag önskar att jag inte var så trött idag. Typiskt att den dagen som sambon tar hand om Fia på morgonen så lyckas jag inte sova…
Nåja, det löser sig.
Måste göra lite ärenden till RFSL innan mötet för som vanligt har jag skjutit på det till sista minuten. Det är ingen större fara, det är inte några stora saker jag skall göra – men den ena affären stänger 17 och mötet är inte förrän 18 och jag är för lat för att fara på affären nu utan tar den på vägen ned på stan. Vilket innebär att jag lär få sitta och vänta utanför lokalen ett tag då jag inte har nyckel ännu 😛
Får ju skylla mig själv 🙂

Det verkar vara ett trevligt gäng som sitter i styrelsen nu. Det känns bra. Synd bara att det finns så mycket som jag vill göra men som jag måste avstå ifrån då jag fortfarande har begränsad ork.

Brist på ork gör också att skrivandet blir lidande, men efter att ha tagit en paus från det så börjar det lite smått kännas som att jag vill börja skriva igen. Idéer, scener och karaktärer börjar göra sig hörda. Nu när man inte behöver springa ut med Fia hela tiden så finns det ju utrymme för att skriva 🙂

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Min lilla vovve är snart inte så liten längre…

Av , , 1 kommentar 0

… eller jo, det är hon väl ett tag till 🙂

Vägde och mätte henne igår och antingen har jag lyckats väga henne fel de tre föregående gångerna eller den här gången (fast jag vägde flera gånger) eller så har hon gått upp drygt ett kg på en vecka!?
Så nu väger hon enligt de nya siffrorna ca 2.2kg.
Runt bröstet har hon ökat 1 cm, höjden oförändrad och likaså längden vad jag kunde se – hon är inte så lätt att mäta eftersom hon inte gärna vill stå still 🙂

Pälsen växer som ogräs och igår provade jag att klippa lite på ryggen. Vill inte att det skall se klippt ut och tycker att uttunningssaxen jag köpt är skit. Klippte henne med en vanlig sax och filade till lite med den andra. Kom i morse på att det skulle ha varit smartare ifall jag klippte henne längs med kroppen istället för rakt över, minskar nog risken att det blir skarpa nivåer. Får prova idag.

Nu börjar hon kunna lite kommandon.
Fia – nu vet hon vad hon heter 🙂
Kom/kom då – använder vi som ett "mildare" kommando, sedan blir det hit och då skall hon komma på en gång, detta kommando används för att hon helt enkelt skall komma till oss, följa med.
Sitt – klarar inte med bara röstkommando så vi använder även handkommando.
Vänta – lägger godis framför henne, ber henne vänta och när hon är lugn säger vi varsågod. Funkar förvånansvärt bra och är ett superhjälpmedel när man skall ta av och på koppel och kläder.
Varsågod – när hon får godis, får gå ut ur vardagsrummet, får gå ut och in genom ytterdörren, när hon har väntat, när hon får mat.
Var är godiset (likt sök) – håller en godis i ena handen och håller fram bägge mot henne och frågar var är godiset när hon väljer rätt hand får hon godiset och beröm. Hon klarar det oftare än hon misslyckas.
Sök – just börjat med denna. Lägger en godisbit en bit ifrån henne eller bakom någonting och sedan får hon söka den. Börjar bli bättre på det.
Nej – fungerar oftast. När hon gör något som hon inte får.
Aj! – när hon biter för hårt när hon leker eller är upphetsad. Vi säger aj! och tar bort handen, ignorerar henne. Då leker hon lugnare sedan.
 

Mer vi arbetar på är:
Stilla – skall stå still när man tex tar på henne koppel eller borstar eller klipper henne.
Vacker tass – sitter och räcker upp tassen.
Ligg – skall lägga sig ned.

Ja, ja, det är vad jag kommer på nu i alla fall. Vi har också börjat kunna gå lite längre sträckor med henne, det gör henne dock trött så vi tar det lugnt med promenader. Annars har hon mycket energi nu på dagarna, till katternas förtret :p
Sedan har hon nästan växt ur sin första rosa fleecetröja. Den som var så stor på henne när hon kom 😮


Här är hon 8 veckor och vi har haft henne i en dag. Lillpluttan.

Skall ta kort på henne nästa gång jag går ut med henne så man kan se skillnaden 🙂

Vi har börjat ge henne torrfodret torrt. Hon var så dålig på att äta det när det var uppblött och nu går det mycket bättre. Hon fick hela tiden i sig minst en halv dl för lite tidigare.
Nu är det dags för henne att äta igen. Kommer tillbaka sedan när jag fotograferat henne.

Nu har vi varit ute 🙂
Så här ser hon ut nu med fleecen på. Vad man inte ser dock är att det är lite svårt att knäppa den under magen 🙂

Nog ser man att hon vuxit alltid. Min lilla sötnos <3

1 kommentar
Etiketter: , , ,

Fullt ös

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har Fia hunnit bli 10,5 veckor och hon växer så att det knakar. Väger och mäter henne på onsdagar så jag återkommer i morgon med siffror.
Luggen har blivit så lång att man nu kan sätta upp den. Har köpt rosetter och hårband och försöker lära henne att ha på sig det. Det är ju ingenting hon gillar kan jag avslöja. Jag förstår henne. Inte nog med att man skall lära sig ha halsband, koppel, kläder och badas och borstas – man skall dessutom ha saker i pälsen som drar och är obekväma.
Men söt är hon i alla fall 🙂

Det var lite svårt att hålla i henne med ena handen och fotografera med den andra, men det gick 😀

Hon har blivit mycket mer framåt nu. Utforskar gärna hela vardagsrummet nu och älskar när hon får följa med till köket och hallen. Hon har upptäckt att det alltid finns lite hö under marsvinsburen och det är ju gott att tugga på. Dessutom har hon börjat bära på allt hon hittar på golvet, som tex sockar eller kvitto eller något annat man kan ha tappat. Man får helt enkelt städa nogare nu :p

Första tiden bara sov, åt och rastades hon. Nu har hon massa energi och vill leka. Leka med oss, leka med katterna, leka med allt hon hittar osv. Det är både roligt och jobbigt. Det är roligt eftersom man då kan hitta på mer saker med henne och det som är jobbigt är att hon är överallt hela tiden och man måste hålla koll på henne på ett annat sätt. Jag tror dock att katterna tycker att det är jobbigare än vad vi tycker att det är. Hon springer efter dem hela tiden, försöker hoppa på Error och gör allt för att få igång honom att leka med henne. Han tar det ganska coolt, slår bara till henne lätt när han blir less. Det dröjer nog inte länge förrän de leker lite med varandra.

Tack och lov behöver vi inte springa ut varannan timme på natten längre, nu räcker det med var tredje 😀

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Vi vill inte vara ute när det är snöstorm…

Av , , Bli först att kommentera 0

Det blåser och snöar rejält ute nu. Varken jag eller Fia vill vara ute, men vi måste ändå ut ca varannan timme (dygnet runt) 🙁
Igår kom det en vindpust som blåste omkull henne. Trots att hon har så korta ben och är så nära marken. Tyckte riktigt synd om henne. Dessutom bildas det snöklumpar på henne trots att vi bara är ute en kort stund och hon har på sig vinterjackan.
Lilla Fia får kämpa i djupsnö (för henne är några centimeter djupt och på vissa ställen drivas det till ganska stora högar)
Skall försöka komma ihåg att ta med mig kameran nästa gång så jag får lite snöstormsbilder 🙂

Håller på att sticka Fias tröja där jag till och med följer mönster (!) och har väl gjort halva snart. Dock börjar jag oroa mig för att när jag väl är färdig så kommer hon att ha vuxit ur den 😛 Hon växer som ogräs. På en vecka har hon gått upp från ca 650g till ca 820g och blivit ca 4 cm längre mellan nacke och svansrot. Det är otroligt! Pälsen har blivit längre också, minst 1 cm. Fortsätter det så här så kommer jag ganska snart att behöva klippa henne. Förutom ansiktshåret och tasshåret då – för det behöver jag redan ansa.

Tog några bilder för två dagar sedan när vi var ute och lekte med hennes boll, tänk att en så liten boll kan se så stor ut framför henne:D

Lägg märke till den söta lilla tungan <3

Man ser hur liten hon är när man jämför henne med husses sko 🙂

 

Håller på att sluta snusa också. Har minskat ned snusarna till hälften, resten av tiden tar jag hjälp av nikotintuggummi och nikotinfri snus. Vill verkligen klara av det men gillar inte abstinensen. Tror inte sambon gillar den heller, jag blir inte så trevlig så att säga 😛

Nu är det dags att bylta på mig och Fia massa kläder igen och trotsa vädrets makter för att lilla Fia skall få kissa.
Sedan skall jag fortsätta med tröjan så att den blir färdig snart.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Helt vanlig dag

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag har det varit en ganska halvtråkig händelselös dag för mig. För Fia har det dock varit lite spännande 🙂

Hon har fått duscha, torkas med hårtork, borstats och fått främmande som kom och hälsa på samt utsatts för dammsugare.
Jag är imponerad över att hon hanterade allt med ett lugn som inte ens katterna har. Däremot har jag upptäckt att hon är en tös med mycket vilja. Hon mopsar gärna emot så det gäller att man är konsekvent. Jag ser hellre att hon är sådan än att hon skulle varit feg och osäker. Tyvärr är hon ju bara så söt att man känner sig elak när man säger nej.

Det blir inga bilder idag, skulle ha tagit en bild efter hon duschat men när jag väl kom på det så hade hon redan torkat 🙂

Håller på att sticka en tröja till lilla vovven. Det är ju bara den tredje jag gör 😛 Den första blev för stor så den fick Error, den andra passar men är inte så snygg. Denna följer jag faktiskt ett mönster fast eftersom jag känner mig själv så skulle jag bli förvånad ifall jag lyckas göra det enda tills den är färdig. Vi får väl se.

Försöker lära Fia sitt och det fungerar väl sådär. Hon sätter sig men jag tror inte att hon förstår att det är det hon skall göra – menman måste ju börja någonstans.Hon har också börjat få gå lite längre sträckor. Från början bar jag henne bara till "rastplatsen" och då fick hon gå omkring där men nu får hon gå hemåt en bit efter vi varit där. Hon vill såklart inte gå så långa sträckor – hon är ju både ung och det är kallt, men det blir bättre och bättre.

Nu skall jag gosa lite med min lillla prinsessa.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,