Vad händer nu?

Frågan är relevant på flera sätt. Dels såklart vad som händer nu efter valet med en minoritetsregering och hemska SD i riksdagen. Det är jag inte alls glad för. Visst är jag glad över att alliansen vann över de rödgröna men jag skräms av SD. Främst skräms jag av svenska folket för antingen vet de verkligen vad SD står för och håller med dem och då är det inte människor som jag vill umgås med eller som vill umgås med mig, eller så är det människor som inte brytt sig om att sätta sig in i deras politik och bara röstat för att de hört vad de vill och då är det människor som inte bryr sig om att vi är en demokrati och att vi måste ta vårat ansvar att se till att våran röst räknas och behövs.
Hur som helst så har svenska folket sagt sitt och de sitter nu med mandat i riksdagen. Det ger dem en makt som jag önskar att vi inte hade gett dem. Hur mycket skada de kommer att göra går inte att sia om, men det skall bli spännande och se om de lyckas få ihop 20 personer som både kan tugga tuggummi och gå på en gång…

Men frågan är också relevant i mitt privatliv. Jag står i ett vägskäl och måste bestämma mig för vilken väg jag skall ta. Just nu håller jag på att återhämta mig efter min Kreta-resa så jag försöker undvika göra något alls, även om det ligger massa uppgifter och väntar på att jag vaknar upp.
Jag måste prioritera mig själv nu. Jag måste se till att jag orkar med det primära innan jag tar på mig något annat. Men det är inte lätt då så mycket är roligt och för att jag har så lätt att dras in i saker och vill mycket mer än jag orkar.
I morgon hoppas jag på att jag skall ha så pass mycket ork att jag kan börja beta i kampanjandet under priden. Pengar som skall delas ut, mail som måste skickas, kvitton som måste in. Suck. Det är inte mycket men det hänger över mig och just nu när jag bara vill ligga och sova (vilket förstärks av febern) känns det ofantligt. Kanske är bättre i morgon.

Måste lämna in min telefon som är helt trasig. Att det skall kännas så jobbigt att fara ned på stan med den och lämna in den för lagning. Måste handla mat också. Allting känns som att bestiga ett berg med en ryggsäck på 40 kg. Jag gillar inte när det blir så, men jag visste när jag bestämde mig för att fara till Kreta att jag skulle få betala för det efteråt. Nu är det bara att hoppas att det inte dröjer så länge innan jag orkar igen.

Tur nog är att snusen är snart slut så jag måste tvinga mig till affären i alla fall och då kan jag passa på att köpa middag för idag när jag liks är där 🙂

En fundering. Jag har fått massa sms om att demonstrera för högern och för SD idag. För det första vill jag inte demonstrera mot de jag röstat in och för det andra så anser jag att trots att jag avskyr SD så har svenska folket sagt att de skall vara med så vad hjälper det att demonstrera?

Dagens tips: Lyssna till din kropp och ditt inre. Stanna när det behövs och tillåt dig själv att återhämta dig.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.