Levande mistlur

Man tror inte att så små djur kan göra så höga ljud, men det kan de 🙂
När de vet att godsaker är på väg så tjuter de så att de kan väcka de döda. Likaså om de har slut på mat och tycker att jag borde veta det.
De pratar annars också, men då med lägre pip och burranden. Det är lite charmigt faktiskt även om det inte är så bra när de höga tjuten sammanfaller med huvudvärk.

De är snart två år, fröknarna. Kommer inte ihåg precisa datumet de är födda eller datumet när jag köpte dem, men det var på hösten -08. Det är inte så viktigt.
När de kom hem till mig var de så små att de rymdes i min hand. Bägge flickorna brukade ligga på min axel när jag satt och såg på tv. Nu är de betydligt större, väger ca 5 gånger så mycket 🙂

Chobitz är den jag ser mest utav. Hon är mer framåt och brukar prata med mig när jag går förbi buren.

 

Zassi är mer tillbakadragen, även om hon är den som bestämmer över den andra. Hon gillar att ligga i huset och spana ut genom fönstret.

 

Idag är det dags för kloklippning och det är alltid lika spännande. Det brukar gå bra, men jag lyckas alltid klippa någon av dem i pulpan. Oftast Zassi eftersom hon har svarta klor.
Har rengjort i buren idag och det är så fint när det är nybytt, men det tar inte lång tid innan de har dragit hö över hela buren 🙂
Jag har en fruktansvärd tur som får hö och spån gratis av en kompis. Då slipper jag köpa den dyra på affärer, även om jag ibland får köpa hö om det tagit slut innan jag får nästa lass. De föredrar verkligen höet jag får från min kompis före det man köper i påse på affär. När de har fått äta det ett par dagar och jag sedan ger dem det andra höet så piper de och hoppar runt av glädje 😀

Nackdelen med att ha marsvin är att jag alltid lyckas söla hö och spån över halva lägenheten…

Nu skall jag klippa deras klor och sedan skall jag och min sambo ut på björkrisjakt.

Dagens tips: Låt inte det förflutna hindra framtiden.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.