Konsten att låta saker ta sin tid

Jag vill att allt skall göras och vara klart på en gång. Skall vi flytta vill jag flytta i morgon, skall vi köpa någonting vill jag göra det nu, skall vi göra om i lägenheten så skall det redan vara klart och skall man skriva en bok så skall den vara färdig helst på en gång.

Sitter och tragglar på med min roman. Vet inte hur många gånger jag läst igenom den, ändrat något och förstärkt något. Håller just nu på med två saker samtidigt, vilket kan verka onödigt jobbigt och det är det säkert också men det är så jag funkar. Jag håller just nu på med kapitel 7 för bearbetning och kör också igenom romanen från början, för vad jag har bestämt mig för, sista gången. Allting tar tid. Tid och energi. Jag vill bli klar med bearbetningen men jag vill också fortsätta skriva på berättelsen. Men det kan jag inte göra förrän grunden är färdig och med alla ändringar jag gjort nu är det lika bra att låta bok två vara.
Det kommer att kännas så skönt den dagen jag gått igenom sista ordet på sista sidan i första boken och bestämt mig för att nu är det nog. Jag har i och för sig tre böcker kvar då, men det är en annan sak 😛

Sen är det allting annat jag också borde/måste göra. Karaktärsteckningar, synopsis både till hela serien och för var och en av delarna, personligt brev, skriva ned alla plottar, hitta någon som kan rita kartorna osv osv.
Det känns ibland som om jag skulle vilja ha någon annan som gjorde allt efterarbete – att jag bara behövde berätta berättelsen. Men det hade nog varit lite tråkigt också.

Jag undrar vad som händer om min roman blir antagen av ett förlag och faktiskt ges ut? Undra hur det kommer att kännas? Undra om någon köper boken?
Tanken är svindlande att någon gång kanske någon läser det jag har skrivit och ser den film framför sig som jag försöker förmedla.
Men jag är också lite rädd. Rädd för hur jag kommer att kunna hantera kritik och att andra har åsikter om min text. Men egentligen är det ju hela idén. Om jag inte utsätter mig för den risken är det ingen idé att ge ut den. Då kan jag trycka upp ett ex och ha kvar som minne, och behöver aldrig oroa mig för vad folk skall tycka.
Så vill jag ju inte ha det.

Nu skall jag återgå till lite bearbetning innan det blir dags för slappande framför tv. Tyvärr har vi ingen Alien kvar att se, så vi får väl hitta på någonting annat 🙂

Dagens tips: Laga varje mål mat som om du skulle bjuda på den till någon du älskar – även om det bara är du som skall äta den.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.