Men hon är ju så söt… – svårigheten att säga nej.

Nu har vi överlevt två nätter med valp. Första natten var det jag som gick ut med henne när hon ville, vilket var typ varje timme. Igår kom jag på den briljanta idén att jag och min sambo kunde ju turas om 😛
Det var lite lättare då eftersom man fick sova längre emellan.

Jag är dock otroligt imponerad över att hon inte har kissat in en enda gång sedan vi tog hem henne. Inte ens en liten skvätt! Hon är duktig på att visa när hon vill ut på dagen och säger till på natten. Helt otroligt.
Hon har dock släppt en liten korv i hallen en gång, någon gång under natten till fredag. Hon är bara i hallen när vi skall gå ut/in och jag måste ha missat det när jag yrade omkring med henne de arla morgontimmarna. Men det är allt!

Kan man verkligen få en valp rumsren på en gång? (Fast jag tror att olyckor är att vänta 🙂 )

Sedan det där med att säga till när hon gör något fel. Så sitter hon där och tittar på en med sina mörkbruna knappögon och hjärtat smälter. Måste hela tiden intala mig själv att det såklart är viktigt att hon lär sig rätt och fel och att hon faktiskt är en hund och tar inte illa upp för att man säger åt henne. Men ooooooh så lätt det hade varit att låta henne komma undan med både det ena och det andra.
Tack och lov är sambon inte lika blödig som jag så han hjälper mig att vara bestämd. Annars hade jag väl bara gosat och gullat med henne hela tiden och fått en odräglig hund i slutändan 😛

Här är lite mer bilder på sötisen:

Fias favoritleksak 🙂

fin i rosa

Fin i rosa 🙂

flyger

Flygande Fia 🙂

Och här är en liten film som verkligen visar hur liten hon är.

http://s50.photobucket.com/albums/f316/minigurra/Annat/Djuren/Fia/?action=view&current=fiaute0001.mp4

 

Idag skall vi ut och gå med henne i väskan igen. Jag har hittat en axelväska som jag inte använder men som passar perfekt att bära henne i nu när hon är så liten och inte kan gå så långa sträckor. Har gjort den mysig med fleecefilt och satt fast en nyckelrem med hake på väskans rem som jag sätter fast i hennes halsband så då kan hon inte hoppa ur.
Dålig förklaring kanske, men det fungerar i alla fall 🙂
Igår var vi på biblioteket och lämnade igen ett spel och idag skall vi på affären och köpa snus. Då får hon dock vänta med någon av oss utomhus.

På tal om snus. På tisdag är det sista dagen som jag snusar. Sedan är det slut, finito, adios. Kommer med all sannorlikhet inte vara lätt men visst skall jag klara av det 🙂

Katterna är fortfarande lite avståndstagande till deras nya lillasyster, men idag var i alla fall Error fram och luktade Fia i rumpan medan hon åt.

Nu är det dags för lite friskluft igen 🙂

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.