Nog

Att vakna upp till ljudet av regn börjar bli en vana nu, och i dag var inget undantag. Hösten är här på allvar och snart byts väl regnet ut mot snö……

Varför låter vissa ord eller meningar mycket bättre på engelska än på svenska? Som tex. "Enough is enough"….blir det "nog är nog", och hur dumt låter inte det? Det är i alla fall så jag känner just nu, oavsett språk. Jag önskar att det fanns superhjältar på riktigt, som kunde komma inflygande och förpassa skurkarna till en annan planet, slå näven i bordet och säga "Nu får det vara nog"! Kanske skulle man lyssna på en grön muskulös varelse med superkrafter och trikåer? Inte vet jag men när det inte räcker med de hjältar vi har i vardagen som bryr sig om andra, vill ha svar på frågor och hjälp när man inte räcker till själv inte blir hörda kunde det kanske vara ett alternativ.

Det diskuteras ny kommunchef här på vk.se och mitt bidrag till den debatten är ; välj med omsorg! Goda egenskaper som lyhördhet, intresse för verksamheten, omsorg om personalen och att kunna säga ifrån när det behövs är sidor en bra chef bör ha. Sedan behövs mycket annat också, men det är en bra början tycker jag.

Att jobba med människor tar på kafterna och just nu känns tanken på att vända plank på en fabrik väldigt lockande.

Ta hand om varandra där ute!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.