Trött är bara förnamnet!

Och ett nytt efternamn har jag faktiskt förresten! Måste vänja mig vid att säga "Boström" när jag presenterar mig, och nytt körkort måste jag fixa…..

Att fixa och ställa upp, att ställa till rätta är något jag alltid varit bra på. Människor känner förtroende för mig och berättar saker för mig, på gott och ont. Att vara en god lyssnare anser jag vara en BRA egenskap, men det tycker inte alla. Vissa ser det som en belastning och en dålig sida man helst inte ska ta fram i onödan, och gör man det får man skylla sig själv om man mår dåligt .

Talar jag i gåtor? De som känner mig förstår nog precis vad jag menar och kanske också de som jobbar med människor, unga eller gamla. Vi vet att det inte "bara" är att undervisa, ge mediciner eller se till så barnen kommer in från rasten. Vi vet att det också följer med saker som omvårdnad och omtanke- att se till så att människor mår bra är minst lika viktigt. Personal är också människor och kan även de behöva att någon frågar hur man mår, har ni tänkt på det?

Jag tycker också att politikerna i den här kommunen ska sluta låtsas att kvotflyktingarna är några som behövs i framtidens Sorsele. Erkänn istället att det är en bättre affär att ta emot dem, se till att de flyttar innan de blir beroende av socialbidrag och ta sedan in nya. Låt det bli en genomströmning av människor som det är nu . Om vi som jobbar med dem kunde ställa in oss på att de flyttar efter en kortare tid, istället för att planera för att de ska stanna när vi egentligen vet att de inte kan kanske det skulle kännas lättare för oss.

Lite lättare skulle det också bli om man visste att de instanser man lämnar över problemen till tog dom på allvar och agerade därefter.

Trevligt skulle det  vara om man kunde få igång en debatt här på vk.se som så många läser, men det verkar trögt. Ibland kommer ämnet upp på "Tyck till" bara för att snart dö ut i ingenting. Många har bra och viktiga åsikter som de styrande skulle behöva höra, och min förhoppning är att de en dag tar det till sig.

Kanske tycker ni jag är negativ nu, men ni anar inte hur frustrerande det är att inte bli hörd och tagen på allvar, vare sig man är infödd sorselebo eller flykting. Jag älskar att skriva och jag älskar mitt jobb, men när man skriver utan att få några reaktioner och när man skrikit tillräckligt länge tar krafterna slut.

Ta hand om varandra där ute!

 

 

6 kommentarer

 1. Anton Johansson

  Hej Carola!
  Nu kanske du tycker jag är precis som alla andra, men jag tror kommunen behöver bestämma sig i vilken riktning man vill gå. Det har länge varit tal om att slussa in personal för de åldringar som går i pension. Men än har jag inte sett någon sådan praktiktjänst ute.
  Om kommunen ser möjligheterna finns det ofta personer med kompetens bland flyktingarna. När vi hade Colombianer fanns det både sjuksköterska och barnmorska bland dem, men när väl de skulle få börja praktisera hade de bestämt sig för att flytta.

  Slutligen vill jag säga att det är bra du skriver för jag tror många läser din blogg och kan hjälpa dig påverka för du det ämne du tar upp är väldigt viktigt.

 2. Carola Persson

  Svar till Anton Johansson (2011-10-04 14:00)
  Hej Anton och tusen tack för att du kommenterar min blogg! För att fortsätta blogga behöver jag veta att någon bryr sig om vad jag skriver. Är inte ute efter att man ska tycka som jag, men tror stenhårt på att väcka debatt genom att blogga. Jag tycker det är högst anmärkningsvärt att politiker och tjänstemän visar så litet intresse för flyktingverksamheten, som faktiskt är väldigt omfattade! Precis som du skriver så har vi bra kompetens bland våra flyktingar, men just nu har vi tex. EN person som praktiserar i vården! Om man nu säger att de behövs i framtiden, var finns framförhållningen då?

 3. Anton Johansson

  Den kan säkert anses finnas, bara att det inte finns någon information utåt att den existerar. Men se på ex Göteborg som har annonserat ut flera tjänster där man går som trainee i tre år med en väldigt bra lön. Allt för att lära upp och därmed få kompetenta personer när ordinarie personal går i pension.
  Jag har egentligen ingen aning men skulle gissa det saknas en resurs som har tid att genomföra det.

 4. Carola Persson

  Svar till Anton Johansson (2011-10-04 17:56)
  Jag kan lova att det INTE finns här, och att låtsas att det finns är bara dumt. Att tro att företagare ska kunna avvara personal för att handleda är lika dumt. De som ställer upp gör ett bra jobb, men man kan ju undra varför så få praktikpltser finns i kommunen??? att jämföra med Sveriges andra största stad är nästan också lite dumt….? Du som är uppvuxen i Sorsele borde väl veta att det handlar om pengar, inget annat. Ta inte illa upp men jag önskar så att det fanns någon person som kunde se verkligheten som den ser ut här…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.