Söndag

Sista dagen på sportlovet. Har redan börjat tänka på vad vi ska hitta på i morgon, en tankeverksamhet förenad med viss ångest, hoppas jag kommer på något bara.

Det har varit ett bra lov. Har försökt vila så mycket som möjligt men också målat köksstolarna ett andra varv, städat garderoben, fixat till i barnens rum och i hallen. Har insett att jag lär bli kvar i den här lägenheten så det är lika bra att få det så mysigt som möjligt. Gillar verkligen att pyssla här hemma, och nu när solen lyser in på balkongen och ger löften om varmare dagar är det väl dags att höja mysfaktorn där också.

Ett annat vårtecken är ljudet av skotrar. Det är med längtan jag ser dem dra i väg till snögrottor, renskinn, korvgrillning och gemenskap. Ett liv man står utanför när man inte äger en egen…..

Bästa dagen på lovet var torsdag när jag äntligen fick besikta bilen. Åkte i väg till Arvidsjaur med mycket trevligt sällskap och skakiga ben. Att besikta bilen är värre än att gå till läkaren själv. Tyckte besiktningskillen höll på oroväckande länge och hann tänka många mörka tankar. När han till sist sa att allt såg fint ut och jag fick papperet helt UTAN anmärkningar var han tvungen att skratta för jag såg så glad ut. Han visste nog att han räddat min dag! Det var med lätt fot på gaspedalen jag åkte hem igen. Nu känns det som jag fått tillbaka en del av min frihet igen, bilen är lagad och godkänd och står parkeringen, färdig att köras när jag behöver.

Nu ska jag tvätta kläder och sedan blir det till att skicka i väg sonen till Storuman igen. Han verkar inte allt för ledsen över att åka tillbaka dit.

Ha en skön söndag!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.