Till minne av Jack, så kallad ”kamphund”

Jag som "kattmänniska" vill slå ett slag för underbara snälla hundar som ministern vill förbjuda! Det är skrämmande hur dåligt pålästa många är, då det gäller så kallade "kamphundar". Kan instämma med Sarahs kommentar/inlägg om okunskap!

Varför inte förbjuda exempelvis små hundar som bits? De är lika farliga som stora hundar om de biter på fel ställe så att säga. Förbjud (om man nu ska förbjuda?) framförallt raser som Golden retriver (med tanke på skador de åsamkar enligt statistik).

Jag tror att räddslan hos hundrädda personer är farligare en hunden själv. Inte alltid men många gånger. Själv är jag på sätt och vis hundrädd. Blev enligt mig helt utan anledning  attackerad av en schäfer. Jag anser i det fallet att det inte var hundens fel utan ägaren! Ägaren hade varken hunden kopplad eller under uppsikt. Oavsett om du är rädd eller inte ska du aldrig gå fram till en hund innan du har frågat ägaren! (Nej jag gick inte fram till schäfern.)

Och för att vara lite provocerande, så hur länge dröjer det inte innan vi förbjuder kampsporter helt? Om vi nu ska förbjuda "kamphundar" så kan vi ju förbjuda kampsporter på en gång. När vi är i farten kan vi förbjuda hästar som sparkar och bits, katter som klöser, gnagare av olika slag som kan åsamka brand genom gnagande på elkablar osv. Ni fattar nog vad jag menar…

Jag och fler med mig saknar den underbara och supersnälla Jack som anklagades för att vara en kamphund. RIP

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.