Friställa fler till den tomma arbetsmarknadens förfogande?

I kristider och i dess kölvatten är det allt för många som blir rädda och håller hårt i sina pengar. Följden av det blir att allt färre verksamheter/butiker får in pengar så att de går runt ekonomiskt. Slutligen har de inget annat val än att stänga/gå i konkurs = färre jobb. Jobb som vi dag skriker efter att de ska finnas, men vad gör vi för att hjälpa? Visst är det bra att spara, men inte spara in på allt, så att inget annat går runt. Vad kan varje person i tex. Umeå göra för att stimulera exempelvis handeln, så att butikerna inte behöver stänga och friställa fler till den tomma arbetsmarknadens förfogande? Ja svaret har ni själva.

Skrämmande att det har gått så långt att många inte ens vågar gå på studiecirklar pga av sin ekonomi. Ni som är inom facket kolla vad som gäller för er. Ni kanske har möjlighet att gå på valfri studiecirkel som fackförbundet betalar?

Just nu vet jag många som inte lever "efter var och en efter behov, var och en efter förmåga".  Gå till dig själv och fundera på vad är dina behov? Vad blir du glad av? Vad gör din omgivning gladare? osv. Ta sedan tanken vidare och tänk vad kan jag utifrån min förmåga göra? (Våga vara kreativ).

Vi behöver stimulera för att vända det negativa till något possitivt! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.