Tiden efter rånet

Ja ni kanske minns rånet mot kiosken på Mariehems centrum? Hur många blev inte drabbade av att kiosken stängdes? Paket/post hanteringen har blivit hemsk då vi nu får hämta på olika ställen och inlämning av paket är allt för långt bort för att det ska fungera hyffsat för de som har funktionshinder. Vi ska inte tala om hur (ursäkta språket) helvetiskt det är om man inte har laddat busskort med x-antal resor, och inte har typ visakort, mobiltelefon som är registrerad och behöver åka buss. Jag bor vid hållplatsen Marieberg som jag genom vissa orsaker ser som ett svart hål i Umeå. Vi har inte bankomat, vi har en bit till butiken, vi har ingen posthantering och som sagt ingen stans att köpa bussbiljett.

Nu är det säkert några som tänker att det är väl bara att ta tex. bilen. Nej jag har varken bil eller körkort så det är inget alternativ.

För er som inte bor vid hållplatsen Marieberg kan jag berätta att i närområdet finns det ett flertal som har det ekonomiskt knapert och det finns också ett flertal som har någon typ av funktionshinder. Vi har det inte lätt!

Ang. busstrafiken och vad som inte funkar, tar jag och skriver i ett annant blogginlägg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.