Kulturnatta vs Umeå 2014

Rekommenderar att ni läser Kulturnatta tackar nej till Umeå 2014

Jag anser mig som Umeåbo, kulturutövare, kulturarbetare och även besökare som en del av Kulturnatta. Dessutom bidrar jag år efter år med mitt anletes svett och slit för att ge folk gratis kulturupplevelse, även om arrangemanget i sig inte är gratis. Omkostnader finns alltid för stora arrangemang. Så är det och det är något vi aldrig kan komma ifrån som det är just nu!

Vill på sätt och vis besvara vissa kommentarer som stod i anknytning till artikeln.

Nyfiken: Vad är budgeten för 1 dag? Det brukar inte vara så dyra band som spelar..

Johan: Nyfiken: Det är inte bara banden som kostar, personal, vakter, poliser, hotell, el, scener och utrustning är stora kostnader.

Nyfiken: Johan: Självklart. Just därför önskar jag en djupdykning i budgeten. De sökte 2 800 000kr, hur ser det ut utan dessa pengar? Vem finansierar? Varför fick man bara 700 000kr? Ville man köra 2 dagar när man sökte bidraget? Önskar en mer djupgående artikel.

Jag: Om jag har fattat det rätt så redovisade vi från Kulturnatta, vad som krävdes om vi skulle köra två dagar och vad kostnaderna skulle bli för detta. Sedan går vissa politiker ut och typ lovar två dagar men att Kulturnatta bara skulle få 25% av pengarna. Jag frågar mig vart konsekvensanalysen är för beslutet då det är klar okunskap vad det krävs av oss (kan bara prata om mig och crew omkring Rådhustorget) som redan sliter hund trots psykiska och fysiska handikapp! Ja en djupgående artikel vore på sin plats! Så ni mina partivänner och även andra politiker som står bakom beslutet för de 25%, var med mig under mina 48h innan och under Kulturnatta så ni sen kanske fattar vad vi faktiskt gör! Vi uträttar stordåd med tanke på förutsättningarna, men vad vet ni om det?!

Dessutom frågar jag mig varför en del folk tycker att 2 800 000 är dyrt? Då andra stora kulturarrangemang ansöker om betydligt större mängd pengar än så och dessutom får det beviljat trots undermåliga ansökningar som inte ifrågasätts!

 

2 kommentarer

  1. L Armet

    Men Kulturnatta har väl egentligen aldrig velat köra två dagar? De ville bara ha mer pengar för att göra endagsarrangemanget ännu större. Svara på ”Nyfiken”s frågor.

    • Sally Danielsson (inläggsförfattare)

      Vi har inte varit mot två dagar. Det har diskuterats förr om åren när vi pratat om hur vi skulle kunna tänka oss att utveckla Kulturnatta. För att köra två dagar krävs det mer av oss i crew men även mer pengar för att kunna driva (och nej det handlar inte om någon lön till oss i crew). Hur exakt ansökan såg ut och hur budgeten är upplagd är inte jag rätt person att svara på.
      Att svara på ”Nyfiken”s frågor tycker jag att Johan gjorde rätt bra, men om att svara mer detaljerat får ”Nyfiken” vända sig till Umeå Cs styrelse och projektledningen för Kulturnatta (jag är inte med i någon av de grupperna).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.