Skitviktigt eller bara dynga?

Ska vi i politiken behöva typ fjäska till allmänhetens bekvämliga sida genom att tillmötesgå och sätta ut hundlatrinerna igen eller ska vi spara för att kunna driva viktigare saker i kommunen? Ja jag ställer mig den frågan då allt för många enligt mitt tycke kräver att tunnorna ska ut igen. Tänk er om ni sitter i en nämnd där beslut fattas och pga alliansregeringens politik måste strama verksamheten eller/och minska utgifterna. Vart skulle ni då börja? Den berörda nämnden ansåg att latrinerna är en av de minst smärtsamma besparingar som kan göras för allmänhetens bästa i åtanke. Är det så fel?
En partivän skrev på FB idag ”Hundlatrinerna verkar va det hetaste ämnet bland borgerliga kommunpolitiker idag.. vem fan bryr sig? När Umea Kommuns invånare går till kommunval nästa år, så är det helt andra frågor som kommer att avgöra vem de lägger sin röst på. Börja diskutera hur välfärden i Umeå ska tryggas, hur miljön ska förbättras, hur jämställdhet ska främjas, hur jobb ska skapas mm. Ingen vill leva i en stad utan välfärd bara för att hundägare slipper bära med sig påsen hem.”

Jag önskar att folk ser längre än sin inre latmask (ja alla har en sån mer eller mindre) och tar sitt ansvar i det större perspektivet.

2 kommentarer

  1. Anders

    Visst är hundlatrinerna ett i-landsproblem jämfört med vård, skola, omsorg etc. Men hur vet du att Umeå kommun tvingas till besparingar på grund av alliansregeringens politik? Du tror alltså att det inte finns någon som helst möjlighet att Umeå kommuns dåliga ekonomi beror på alla stora investeringar som kommunen har gjort de senaste åren, som t.ex. stora infrastrukturprojekt, kulturhus, badhus m.m. och att besparingarna har en direkt koppling till vilken partifärg det råkar vara på de styrande i riksdagen? Jag tror tyvärr att Umeå kommun hade tvingats spara även om det hade varit vänster-majoritet i Sveriges riksdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.