Bad timing och SD

Hade i egenskap som ordförande för TNSS möte i måndags med Märta H. på 2014- kontoret i Rådhuset kl. 10.00.

Ryggen mot SD

Möttes av denna synen 20min innan mötet. Jag skulle hinna in på MVG före, för att handla lite mot hostan. *suckade* Det var stora avspärrningar, många poliser och en stadig ström av tillströmmande folk som tänkte närvara på ett eller annat sätt vid Åkessons besök i Umeå. Insåg ett problem. Hur skulle jag lyckas ta mig in i Rådhuset?

Jodå det gick bra trots en dålig timing. Insåg att det var skrämmande lätt att ta sig förbi polisen med några väl valda ord. Så om jag skulle vara i Åkessons skor (vilket jag verkligen inte vill vara) så skulle inte jag känna mig trygg med sådant sk polisbeskydd.

Nog om det…

Utsikten från det lilla mötesrummet var denna iaf.

SD i Umea

Tycker inte det är direkt förvånande att det fanns äldre ”vita” män och kvinnor, samt yngre ”vita” män längst fram och som stod med lappar där det stod ”Heja Jimmie” på. Det som faktiskt är skrämmande, är att de uppriktigt tror på det Åkesson säger skall vara bra för Sverige. Fy för den lede! *suckar och drar mig till minnes* Hur många gånger har jag inte haft en kamp med min SD-röstande nu bortgångne far. Hur hans argument aldrig höll, hur inkonsekvent han såg på vissa grupper människor. Ja han var öppen med att han var rasist och nazistsympatisör. Hans fortfarande levande vänner som röstar på SD är öppet rasister och alla de herrarna gick över till SD för att ”Moderaterna hade blivit för mesiga”. Så kom inte till mig och försök övertyga mig om att SD inte är ett främlingsfientligt parti! Deras hemsida är numer en finputsad fasad med omformuleringar för att dölja vad de egentligen står för, men i vissa forum visar de fortfarande sitt ”rätta jag”. Det gäller bara hitta det där rätta forumet där de känner sig trygga och de med glädje delar med sig av sina åsikter. Tack och lov är de (anhängarna) inte tillräckligt smarta och har en förmåga att trampa i klaveret även om de fått det goda rådet om hur man ska skriva på forum som exempelvis facebook.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.