Dö på flera sätt, en fortsättning…

ja detta är en fortsättning på vad som hände igår. Är så tacksam för den vän som tog sig tid och nådde fram till mig genom panikångesten. Som med samtal höll mig kvar så att jag inte stängde ner fullständigt.

Det försäkringskassan vill är att jag ska jobba full tid. Jag skulle också vilja kunna jobba full tid. Så det är inte ett problem om att vilja jobba. Jag arbetstränar för att komma upp i min fulla förmåga vilket innebär förhoppningsvis att klara en deltid så att jag även har så mycket kraft kvar efter jobbet att jag tex klarar gå och handla mat/förnödenheter själv. Att ha min adhd är att jag har inte den spärren som hindrar att jobba ihjäl sig. Jag jobbar tills jag stupar. Lägg då till kravet måste så är min dödsdom klar. För autisten i mig (autismsidan kallar jag för min egna moralkärring, som inte gillar förändringar av något slag och torterar mig om jag inte håller mig till alla regler hon satt upp) lägger krav och måsten på mig hela tiden. Det dränerar mig. Det tar bara lite längre tid och är mer plågsamt på det sättet att självdö.

Nu tänker väl vissa att om jag är medveten om hur jag fungerar så kan jag väl undvika? Men det är ju inte så enkelt. Kom ihåg att jag skrev ”jag har inte den spärren”. För mig att ha mina NPF är att inte ha hunnit ladda batteriet till hälften men sedan ska fungera över 110%. Det är som att börja spring ett helt maraton, sedan mingla med typ kungligheter med alla etikettsregler utan att försöka göra ett endaste misstag, tappa ork eller fokus fast du kommer från en miljö där ingen skola/utbildning finns. Glöm inte bort maratonloppet med dess effekter, att samtidigt vara koncentrerad på alla etikettsregler samt vara orolig för kraftansträngningarnas eftersvettningar som inte får synas, och försöka hålla sig utåt sett sval, fräsch och världsvan. Efter allt detta få en uppgift om att mitt i ett bollhav försöka räkna alla gröna bollar blir ganska rörigt och att tänka ut ett sätt att lösa uppgiften blir omöjligt.

Precis så upplever jag min situation som försäkringskassan kräver av mig (måste enligt dem).

Hoppas ni förstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.