Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Arbetslinjen? Jo jag tackar!

Sitter och ser på Agenda och ser hur en moderat pressekreterare upptäckt avföring i sin trappuppgång i ett "fint" bostadshus i Stockholm varpå han ringer städfirman och en ryska kommer och plockar upp den. Är det så att arbetslinjen gäller andra men inte moderaterna själva? Var moderaten för fin för att plocka upp den? En lågavlönad invandrare låter han istället göra jobbet. Arbetslinjen gäller visst inte alla, särskilt inte om man tillhör rikemanspartiets övre skikt.

Etiketter: , , , ,

13 kommentarer

  1. Kattarina Gradin

    Läste om det där, hela artikeln och kommentarer. Tragiskt. Det var något om att invandrare kommer på kort tid och gör bort alla smutsjobb. Det är den här tpen av politiker jag inte vill se styra framtiden – de som själva aldrig har provat på ett riktigt arbeta för sina pengar inom något låginkomstarbete. De ser bara pengar, pengar, pengar i vartenda litet hörn av Sverige.

  2. Emily

    Svarar nu i egenskap av föredetta städtant och ingenting annat…
    Städfirmorna har avtal som säger att det är de som ska ta hand om städningen i trapphus. Inom företagen finns det dessutom ofta avtal som ger arbetstagaren rätt att säga ifrån när det kommer till smuts utöver det vanliga, som exempelvis avföring. Där jag arbetade fick vi exempelvis extra pengar om vi torkade kräks, men hade också all rätt att vägra ta hand om det.
    En fråga Conny. Om du kommer ut på morgonen och upptäcker att det är massor av oskottad snö framför din port, skottar du undan den eller ringer fastighestskötaren?

  3. Mr Cool

    Inläggen runt smuts/avföring i en port tar löjliga proportioner. Men Conny menar kanske att arbetsgivare/arbetstagare/privatpersoner närsom skall gripa in när dom själva tycker det behövs. Jag tror mig veta att exempelvis facket motsätter sig sådant självsvåldigt agerande och att ett eget agerande innebär ett rent avtalsbrott och fackets maffiafasoner är ju väl kända.

    Svenska facket krävde att Svenska löner skulle gälla för Lettiska jobbare d.v.s. lokala men när Svenskar jobbar i Lettland vilken lön tror du då de anser skall gälla…den lokala…inte då.

    Glöm inte Venezuela bara Conny.

  4. Conny Forsström

    Emily: låt oss stanna upp och fundera kring den här ryska städarbetaren en stund. För det första så har hon väldigt troligt INGEN aning om att hon har rätt att neka. Dessutom är det väldigt troligt att hon på arbetsköparens uppmaning (kanske t.o.m. hot om sparken) inte är med i facket. Du vet väl att utlandsfödda har sämre koll på vilka rättigheter de har och detta har arbetsköparna inget emot som du säkert vet.

  5. Mr Cool

    Conny, du menar att facket står på de utländska arbetarnas sida. Jag ber dig då fundera över vad som hände i Vaxholm där torpeder från facket skrek ”go home” till sina utländska kollegor. Är det det som kallas för internationell solidaritet inom facket eller är det bara arbetslösa utlänningar som skall hälsas välkomna i detta land?

  6. Mr Cool

    Rasistkortet…..det handlar om Lettiska byggjobbare????

    Det där var väl desperat argumentation. Skall inte utländska aktörer få konkurrera om uppdrag i Sverige??? Skall vi införa tullar mot vissa länder för att förhindra konkurrens. Tror du detta gynnar den enskilda konsumenten som får betala kalaset och i detta fall en kommun = skattebetalarna. Vilken konkurrensfördel menar du annars att utländska aktörer skall använda om inte lägre produktionskostnader? Vad tror du priset på en ny bil grundar sig på om inte produktionskostnaden. Vakna upp ur din rödvinsdimma…..

  7. Emily

    Som anställd på företag med många invandrar…
    De är alla med i facket. De har alla informerats om sina rättigheter. De får alla hjälp att förstå språket i sina avtal. De kan sina rättigheter minst lika bra som jag.
    Du generaliserar och överdriver Conny. De skräckscenarier du beskriver finns, men det finns också företag där det inte fungerar på det sättet.
    Tycker det är kränkande att du förutsätter att bara för att städerska var kvinna och invandrare så är hon ett offer för elaka arbetsgivare.

  8. Emily

    Men som du kanske såg så inkluderade jag även invandrare i gruppen som du förutsätter är offer. Det är fortfarande oerhört kränkande i mina ögon.

  9. Emily

    Det förekommer.
    Vad jag menar är att man inte omedelbart kan anta att det var så i fallet du beskriver här bara för att lokalvårdaren som kom var kvinna och invandrare. Eller vet du mer om saken än du berättar ovan?
    Långt ifrån alla arbetsgivare anställer invandrare för att utnyttja dem och långtifrån alla invandrare låter sig utnyttjas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.