Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Högerns stöld från löntagarna!

Att regeringen gjort som de gjort med sjukförsäkringen (som ju alla vet är av löntagarna avstått löneutrymme för när man blir sjuk) är skandal! Avsikten har varit att ta från den överfinansierade sjukförsäkringen till skattesänkningar. Att den här regeringen ägnar sig åt stöld är förvisso inget att förvånas över.

Etiketter: , ,

9 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, försök inte få bort fokus från ditt uttalade drömland Venezuela. Du har i upprepade inlägg förhärligat styret och socialismen där. MEN nu vill vi höra en objektiv kommentar från dig.

    Varför är Svenskarna sjuka i snitt 14 dagar mer per år än Danskarna???? Sjukförsäkringssystemet behöver reformeras i grunden och Alliansen har modigt infört förändringar. Oavsett styre så kommer detta reformarbete att fortgå eftersom det ekonomiska utflödet måste hejdas och vårt välstånd grundas på ARBETE. Sverige kan inte ha väsentligt högre skatter och löner än de länder vi konkurrerar med.

  2. Conny Forsström

    Mr Cool, ditt resonemang utgår från att svenskarna är hemma fast de inte är sjuka. Det i sig är bara så typiskt högern. Vad innebär att lämna en objektiv kommentar förresten? Du är höger och dina kommentarer utgår från detta faktum, jag är vänster och mina kommentarer utgår från det faktumet. Vad är konstigt med det?

    Mr Cool, visst vet du också att sjukförsäkringen är ÖVERFINANSIERAD? Har du någon kommentar till det?

  3. Mr Cool

    Conny, du har tidigare gett målande beskrivningar om Venezuelas försträffliga styre och politiska system. Jag vill bara ha en uppföljning eller är det inte lika kul längre??

    Mitt resonemang går ut på att sjukförsäkringssystemet behöver förändras men menar också att sjukfrånvaron kan ha flera grundorsaker. Varför är man sjukare i vissa län exempelvis och ju rödare kommun desto sjukare. Förklara hur en budgeterad utgift kan vara överfinansierad i ett läge då regeringen lånar pengar för att budgeten skall gå ihop. Sjukförsäkringen utgör en del av budgeten.

  4. Johan Karlsson

    Som mr cool säger är sjukförsäkringen ingen försäkring i ordets rätta bemärkelse. En försäkring har en fast försäkringspremie som antingen är lika för alla eller varierar pga försäkringstagarens bedömda risk att behöva utnyttja den. Så fungerar det inte idag. Istället är den en del av den totala skattebördan. Trots att höginkomsttagare enligt statistiken är friskare än låginkomsttagare betalar dessa en betydligt högre ”premie”. Dessutom får höginkomsttagaren betydligt mindre del av sin lön i ersättning den dagen han blir sjuk.

  5. Johan Karlsson

    Conny, kan du inte skriva ett inlägg om vänsterns favoritmördare Ernesto Guevara? Jag har alltid förundrats och förfasats över fascinationen och beundran för denne förbrytare. Det skulle även vara intressant att höra om du har någon teori om varför de flesta socialister utom nationalsocialisterna verkar tycka att massmord med ”klass” som motiv är ok medan massmord med ”ras” som motiv är förkastligt. Att jag anser båda vara lika vedervärdiga bör kanske påpekas så jag slipper höra några anklagelser.

  6. Mr Cool

    Conny, glöm inte utvecklingen i Venezuela bara.

    Men du säger att sjukförsäkringen är överfinansierad. Innebär det då att om Conny skulle bli allvarligt sjuk resten av livet (hoppas inte) att det finns fonderade medel för kommande utbetalningar över åren. Om det inte finns det hur kan du då påstå att försäkringen är överfinansierad????

    Beträffande inbetalning via skatt så innefattar det alla skattebetalare men det är ju så att höginkomsttagarna får minst för sin ”premie”. Men lönerna inom främst arbetsintesiv produktion kommer tyvärr att behöva sänkas. Ingen politik kan påverka detta.

  7. Johan Karlsson

    Jag håller inte med dig där heller. Precis som all skatt är det en del av lönen som politikerna bestämt att den enskilde inte själv bör förfoga över. Jag kan dock erkänna att just sjukvården har ett rikt land som Sverige råd att delvis hålla i offentlig regi. Däremot måste privata alternativ få finnas för de som önskar utnyttja dessa.

  8. Mr Cool

    Conny, du vill ju ha en återgång till det ”gamla” och kanske det gynnar mig också.

    Inkomstspridningen har ökat kraftigt under perioden 1991-2007.
    Den rikaste tiondelen har fått 88 procents ökning av sin reala disponibla inkomst. Den fattigaste bara 15 procent.
    Andelen fattiga har fördubblats under perioden 2002-2007 bland sjuka, arbetslösa och pensionärer.
    En allt större del av inkomsterna hamnar hos en allt mindre del av befolkningen.

    Källa: LO-rapporten Fördelningen av inkomster och förmögenheter

    Conny…vad skall vi rösta på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.