Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Jag citerar..

från Lars Bodéns ledare i dagens VF (23/1):

"OM ALLT Reinfeldts regering gjort de här dryga tre åren summeras blir systemskiftet tydligt: dyrare a-kassa, subventionerade anställningar. lägre ersättningar, skattesänkningar enligt Matteus-texten, utförsäkringar etcetera. Detta bekräftar att allt är utstakat i förväg mot ett samhället med ökade klyftor där var och en ska sköta allt mer själv. Systemet riskerar att skapa fler låglönejobb, behov av privata försäkringar, ökad otrygghet och tyvärr minskad legitimitet för att betala skatter och avgifter till gemensamma försäkringar."

Det här är EXAKT vad som håller på att hända i Sverige, mer läggs på individen och fler och fler privata försäkringar kommer till. Låglönejobben blir fler och fler likaså. Bara att ta sig en titt på platsbanken där arbetsköparnas kreativitet aldrig tycks sina gällande att marknadsföra rena skitjobb, ett vanligt exempel är telefonsäljare. Fast det kallas ofta något annat snitsigt (besöksbokare, telefonbokare osv) för att dölja att det handlar om skitjobb med dåliga villkor.

Minskad legitimitet att betala skatter och avgifter är förstås vad moderater och de andra högerpartierna eftersträvar. Nej, enligt deras mardrömsmodell ska i framtiden försäkringar finansiera allt.

Ni moderater kan så mycket ni vill skriva i ert partiprogram att ni eftersträvar välfärd. Det är bara att titta på vad ni faktiskt gör i praktiken så spelar det mindre roll att ni i just partiprogrammet nämner välfärd 30 eller 40 gånger. Dags att vakna nu säger jag till alla väljare. Jag hoppas bara att förstagångsväljarna inte faller i högerns fälla som i valet 2006.

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, forumets läsare törstar ivrigt efter dina kommentarer rörande situationen i Venezuela som du tidigare beskrivit som ett ”föregångsland”. Du påstod att Sverige skulle ”ta rygg” på de reformer som genomförts och att allt fungerade perfekt. Men en sådan tydlig rekommendation från dig måste ju följas upp eller blev det inte som du tänkt? Om inte så kanske det då finns något annat lands styre som du vill vi skall ta efter. Du har ju ivrigt propagerat för ett övertagande av produktionsmedlen….ni hade ju en jättechans med bilindustrin….varför tog ni inte den.

  2. Mr Cool

    2004 års välfärdsresultat med Göran och Mona vid rodret, Under 2004 fick var tredje svensk en del av sin försörjning via olika ersättningar och bidrag. Vart femte hushåll var beroende av bidrag 2004. Det innebär att så många hushåll hade en inkomst som låg under socialbidragsnormen. Av dem fick 80 procent socialbidrag, 252.000 barn levde i en familj som antingen hade socialbidrag eller låg inkomststandard, enligt SCB. 20 procent av alla ensamstående kvinnor med barn levde med socialbidrag.” Statsbudget visade underskott på 50.5 miljarder kronor, allt detta under brinnande högkonjunktur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.