Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Inte sjukare än andra!

Svenska folket är inte sjukare än andra, men att vi har högre sjukfrånvaro är ett tecken på att vi HAFT den tryggheten att man kan vara hemma när man är sjuk, även om borgarna nu vill förändra det så att man ska jobba hur sjuk man än är. Det mina vänner, är borgerlig politik. Människor ska jobba tills de stupar anser högern!

Etiketter: , ,

17 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, Hugo Chávez som är president i dit föregångsland Venezuela vill förbjuda försäljningen av Barbiedockor. Han menar att dockorna skall ha den lokala befolkningen som förebild. Vad tycker vänstern i Sverige om ”rasrena” dockor?

    Men verifiera gärna ditt påstående om att Alliansen menar att man skall jobba oavsett hur sjuk man än är…..eller är det så illa att du fabulerar för att förhärliga ett system där fullt friska kan lyfta ersättning.

    En gång jobbade jag för en stor koncern och tog då fram statistik hur ofta personalen var sjuka på dag 21 d.v.s. ny karensdag. Fiffel och båg.

  2. Mr Cool

    En sak till Conny….statistik visar att sjukdagarna fördelar sig så att flest är sjuka på fredagar följt av måndagar. Är det det du menar med TRYGGHET att ”förlänga helgen”. Glöm inte att de som arbetar får betala kalaset men det kallar du väl solidaritet.

  3. Conny Forsström

    Mr Cool, den misstro och det förakt du visar för den vanlige arbetaren, hjälten i mina ögon, är i och för sig inte förvånande. Så resonerar högern. Men glöm inte att företagen inte kan få något gjort och definitivt inga vinster utan hjältarna som arbetarna är. Eller är det kanske dags att direktörerna gör jobbet själva?

  4. Mr Cool

    Conny, och vem fa.. har påstått att problematiken med sjukskrivningar bara är att hänföras till det du kallar arbetare. Det är ett generellt problem.

    Men du påstod häromdagen att sjukförsäkringen var överfinansierad och då frågade jag om det fanns pengar fonderade för dig (och andra) för kommande sjukskrivningar. Om inte så påstår jag att du pratar strunt.

    Proletärer = hjältar ???? det fanns ett land som brukade dela ut medaljer..

    Men glöm inte bort Venezuela som du talat så varmt om eller är det något annat land som du kan ange där socialismen skördar stort välstånd för medborgarna.

  5. Maria Dahlbäck

    Men vad folk verkar ha glömt nu, är att det var väldigt många sjukskrivningar i början av regeringstiden för Högeraliansen och då menar jag i regeringen. Jag undrar så vad de led av? Det kan väl aldrig vara så att det ibland passar att vara ”låtsas sjuk”. Nej vad dum jag är, det är bara vanliga människor som är det inte de på toppen.. Skulle ha velat läsa ministrarnas sjukintyg..

  6. Mr Cool

    Conny, forumets läsare darrar av spänning inför din belysande kommentar rörande idealsamhället i Venezuela. Du skrev så sent som i våras målande inlägg om detta samhälles förträffliga socialistiska linje och så hyllade du ”den store ledaren” Hugo C.

  7. Mr Cool

    Conny, du har påstått att sjukförsäkringen är överfinasierad…..vad grundar du det på????

    Glöm inte Venezuela bara…..

  8. Arbetare

    herr kall;
    ”Sjukförsäkringen fortsätter att gå med överskott
    Minskad sjukfrånvaro och oförändrad sjukförsäkringsavgift bibehåller överskottet i
    sjukförsäkringen på en hög nivå. Sedan år 2002 har försäkringen gått med rejält överskott
    och antas även göra det under åren 2009 till 2012. Det samlade överskottet beräknas uppgå
    till 48 miljarder kronor under denna period.” Enl Folksams rapport.
    Lustigt att bo i Polen o betala slaven 12 kr tim, och ändå inte vara förnöjd, utan bittert skriva här o där varje dag.

  9. Mr Cool

    Beträffande ”överskottet” så vill jag säga följande. Att avgifterna för ”försäkringen” tillfälligtvis går med plus innebär INTE att det gör det i slutändan. Ingen vet vad en sjuk kostar om 5 år. Om försäkringen utifrån beräknade kostnader f.n. ger ett överskott så har den tidigare varit underfinansierad (enligt Folksam) och skattemedel skjutits till (med det är väl inget problem för socialister)och pengarna kanske skall betalas tillbaka då men så sker icke. Sjukförsäkringen är en del av det arbetsgivarna betalar in utgörande 8,78% av de totalt 32,42% av lönen som utgör arbetsgivaravgift.

  10. Mr Cool

    forts. De som är långtidssjukskrivna idag med svåra åkommor kommer sannolikt vara det tio år senare och pengar för dessa utbetalningar finns inte fonderade och kostnaden är ännu okänd men estimerad till ofantliga belopp utifrån nuvarande sjukdomsfrekvens. Så länge det finns en framtida skuld som inte är betald kan man INTE hävda att en överfinansiering föreligger bara för att ett tillälligt överskott råder. Men om ni har rätt så kan ju arbetsgivaravgifterna sänkas och därmed så ökar Sveriges konkurrenskraft gentemot omvärlden.

  11. Hervoris

    Conny, mitt råd till dig, är att inte läsa och inte svara herr Kalls alla inlägg. Leder ändå ingenstans, varken här el på andra bloggar. Ignorera!
    Det måste vara en, om inte rätts- så ändå haverist av ngt slag. Omöjligt att rätta till.

  12. Johan Karlsson

    Om jag förstår dig rätt anser du att sjukpenningen borde höjas eftersom ”försäkringen” gett ett överskott. Hur ska man då göra de år som fler är sjuka eller behöver dyrare behandling? Sänka ersättningen?

    Föga förvånande att signaturen Hervoris som så många andra socialister i brist på argument går till personangepp. Det intressant är att jag ännu inte sett någon bemöta Mr Cools inlägg på ett sakligt sätt. Jag tolkar det som att han har rätt men att socialisterna inte kan svälja prestigen och erkänna det.

  13. Conny Forsström

    Johan Karlsson, det jag och många med mig efterlyser är att sjuka inte ska tvingas ut i jobb när de inte kan jobba. Vi har haft massor av fall i media om detta där döende och cancersjuka förväntas inställa sig för jobbsökning hos AF. En kvinna vars lille son hade dött skulle minsann också söka jobb. Allt detta sker och ÄNDÅ så är sjukförsäkringen överfinansierad i form av AVSTÅTT löneutrymme.

  14. Hanna

    conny jag har en fråga jag läst lite inlägg som du skivit had elite att göra på eftermiddagen.

    jag undrar du hämvisar rätt ofta till vad som sagt i media typ tidningar, tv och ibland saker som står på internet??

    när du kommenterar saker som du läser i tidningar, ser på tv eller läser på internet kollar du upp det mera närmare innan du skyller på borgarna eller tar du informationen rakt från den enda källa du ser tidning eller tv eller internet och beklagar dig över det?

    jag är bara nyfiken på hur du gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.