Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Vulgärdebatt..

kallar borgarna den diskussion som uppstått om sjukförsäkringen. Människor som drabbats hårt av de nya reglerna "är bara enskilda fall" enligt högerns retorik. Vadå enskilda fall? Det är tragedier vi ser och högern viftar bort det som om det vore felmarginaler i en opinionsundersökning. Människor LIDER under ert styre högern! Det kan ni inte vifta bort.

Vad har ni nu tänkt er med den ÖVERFINANSIERADE sjukförsäkringen? Ska den fortsätta strypas åt? Vad ska då göras med överskottet? Finansiera fler skattesänkningar för välbeställda? Det vore inte första gången i historien som överhetens lyx betalas av de lägre klasserna!

Etiketter: , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, det låter på dig som om ingen kommit i kläm i byråkratiska regler förut. ”Alla skall med” skanderade vänstern vid senaste valet och då undrar jag varför alla inte fick vara det under årtionden av vänsterstyre. Jag vill också erinra om de förändringar som gjordes inom psykvården och många for riktigt illa men det var under ”rätt regim” så därav din tystnad. Sjukförsäkringen är INTE överfinansierad så länge det inte finns medel avsatta för de som nu är sjuka framåt i tiden. Om du själv blir svårt sjuk Conny….räcker då de pengar som är inbetalda för ditt arbete till detta?

  2. Hanna

    Conny jag trodde att du var en smart kille har fått den uppfattningen av det jag läst. trodde du forstått när du fått läsa vad jag skriver att det faktigst är sant det som borgarna säger de människor som är drabbade nu är enskilda fall de få som tyvärr faller mellan pinnarna en väldigt lite procent men den större delen av de som bla klagar i media är sådan som jag beskrev tidigare sådan som inte gör någonting för nya bra beskrivande intyg och som vägrar göra utredningar och om man vägrar en utredning och påstår att man är sjuk då är man kanske inte så sjuk som man säger?

  3. hanna

    fort. om man vägrar en utredning för att kolla tex arbetsförmåga så döljer man någonting? eller? jag vet själv att utredningarna är anpassade efter den sjukdom eller funktions hinder man har så det handlar inte om att slängas ut i någonting man aldrig skulle klara av och om man är rak och ärlig och har en dialog med FK, VC och AF och de instanser om är inkopplade så får man rätt och man lider inte.
    men det är lätt att vägra, vara lat och inte göra saker och sedan gnälla och på så sätt få vanliga människor som inte har insyn att tro att man är ett offer när man inte är det.

  4. Hanna

    jag vet att en liten procent faller mellan stolarna fast de försöker och vill få rätt och även har rätt. men jag tror att både du och jag vet att oavsett vilken regering som styr vårt land så är det inte lätt att få en system vatten tätt de röda har inte lyckats med det på flera plan under de år som de regerat. se bara vad de har gjort mot de allmänna pensions systemet under den tiden de röda regerat?
    men det är ett annat ämne.

  5. Hanna

    att sjukförsäkringen är överfinansierad som du skriver är väl bra? för vi vet inte vad en sjuk kostar om 2 år eller hur många som är sjuka om 3 år. eller tycker du att det är bättre att regeringen ska dela ut överskottet tillbaka in i stads kassan och så om tex 2 år när en sjuk kanske är 50% dyrarer eller vi kanske får högre sjuk avtal ska skatterna chock höjas då? du kanske tycker vi betalar för lite skatt redan i dag så att det är lugt att det blir en chock höjning om kanske 2-3 för att få sjukförsäkringen att gå runt om man delar ut pengarnana som är överskott nu?

  6. Hanna

    Conny: det jag menar är att förr under de rödas styra ”gömde” de röda personer som egentligen var helt eller delvis arbetsföra i sjukskrivningar och sjukersättning för att se duktiga ut när det gällde att minska arbetslösheten.

    nu när reglerna är hårdare så är det svårare för de som egentligen är arbets förbara men som varit sjukskrivan etc att få nya intyg som håller och då klagar många va dessa. sedan faller vissa mellan stålarna av oliak skäl som dåliga läkare m.m.

  7. Hersvoris

    Conny; visst blir man förskräckt när en så till synes förvirrad peron, påstår sig ska ”hjälpa sjuka”.
    Nog är sjuka värda bättre hjälp än så.
    Man bör kunna uttrycka sig tydligt om man ska hjälpa till med administration och kontakter m myndigheter och läkare. Man bör också ha viljan att hjälpa,anser jag.

  8. Hanna

    jag uttrycker mig tydligt i de kontakter jag har möten med den som söker hjälp. mitt jobb är inte att uttrycka mig i skrift men det kanske inte är tillåtet i sverige att jobba om man ha dysleksi enligt de röda?

    hade jag haft ett arbete där jag måste skriva 100% korrekt så hade det varit en annan sak nu sitter jag på min fri tid på nätet och pratar om fakta som finns som många okunniga inte vill se. eller inte tar sig tid att se. men vill man föra människor bakom ljuset som vissa vill så är det på ens eget samvete om man vill skriva ut saker som inte är sanna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.