Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Marknaden skapa välstånd?

Högern i allmänhet och moderaterna i synnerhet har en övertro på marknadens förmåga att skapa välfärd och välstånd. Antingen VILL de inte erkänna att pengar försämrar kvalitet i t.ex. vården då det handlar om kvantitet före kvalitet i exempelvis privat sjukvård (ja, jag VET detta, känner personer som varit anställda i BÅDA vårdformer, alltså privat såväl som offentlig) eller så låtsas de bara inte vilja förstå det. I den privata så sade personerna som jobbat där att det handlade om kvantitet för att tjäna mer pengar, framför kvalitet!

Så här mina vänner, förutom högern som aldrig kommer erkänna detta faktum, har det alltid varit, är nu, och kommer alltid vara! Hur kan begreppen aktieutdelning och solidaritet gå ihop? Det enkla svaret är att det kan de INTE! De är och förblir totalt OFÖRENLIGA! Detta VET ni moderater, folkpartister och centerpartister mycket väl men ni förblir marknadens knähundar, villiga till vad som helst för att få sitta i storkapitalets knä!

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Anonym

    ojoj, hårda ord. Om du bara har en källa till detta påstående kanske du inte ens borde ha med den källan. ”Jag har en vän som…” fungerar inte längre som argument.

  2. Mr Cool

    Conny, i stället för Venezuela kanske du skall kasta blickarna på vårt grannland Norge och göra en bedömning om det fungerar bra eller dåligt. Många Svenskar inom vården åker dit och tjänar fina pengar.

    Aktieutdelning och solidaritet går visst ihop eftersom vinsten fördelas mellan de som investerat i bolaget. Men tack Rosengren som lärde Svenska folket att det även finns risker med att investera i aktier.

    Men glöm nu inte Venezuela och dess ”framgångsrika styre”.

  3. Johan Karlsson

    Marknaden Conny, det är du och jag och alla andra! Ett företag kan bara tjäna pengar genom att erbjuda varor och tjänster som kunderna efterfrågar. Socialismen kan kanske fördela resurserna men det är bara kapitalismen som kan skapa dessa. Utan vinster i företagen blir det inga investeringar. Utan investeringar och effektiviseringar försämras företagets konkurrensförmåga och utrymmet för höjda löner försvinner. Ni kan stjäla resultatet av produktiva människor och företag, men utan dessa har ni ingen att stjäla från!

  4. Mr Cool

    Johan gör en bra beskrivning och säger att socialismen ”kanske kan fördela resurserna”, men inte ens det fungerar. Eftersom jag bott och arbetat i Polen så kan jag vittna om en massiv varubrist under kommuniststyret. I princip allt var ransonerat och folk fick köa i skift för att köpa (bl.a. ETT par skor per år, 15 års väntan på en bil etc.)samt en massiv korruption. Partipampar hade dock alltid förtur (klasslöst samhälle ha ha). Vi talar nu om 80-talet och därföre. Idag är varuutbudet bättre än i Sverige tack vare kapitalismen. Och Conny vill införa socialism i Sverige!!!! Ett stort skämt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.