Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Funderande..

Ser på filmen 2012 och i denna film så går jorden under (nåja, inte helt). Höjdarna och kapitalisterna vet självklart om det här långt före alla andra och har sett till att vidta mått och steg för att rädda sig själva utan tanke på andra.

Man kan inte låta bli att filosofera över att om något liknande någonsin utspelade sig i verkligheten, så skulle eliten, kapitalister och andra höjdare, givetvis se till att rädda sina egna skinn i första hand.

Etiketter: , , ,

14 kommentarer

  1. Hanna

    jag tror att alla höjdare oavsett vilket parti de tillhör alltså även västern coh Sossarna kommer göra allt för att rädda sitt eget skin i ett sådan fall eftersom människan i grund och botten är en självisk insdivid det handlar alltså inte enligt min mening vilken politisk åsikt man har utan de handlar om att man är människa

  2. Uffe

    Jag har inte sett 2012, så jag vet inte hur storyn ser ut, men jag vill påstå att man inte alltid är hjälpt av mycket pengar i ett krisläge. Tänk på Titanic: oavsett hur mycket pengar du har så hjälper de dig inte, om du inte fått plats i en livbåt.
    Självklart är det dock så att om man vet om en kommande kris i god tid så kan man med mycket pengar skaffa sig ett bättre läge än med mindre pengar. Jag ser dock inte varför det skulle vara ett problem.

  3. Mr Z

    Conny, du glömmer dock att vore det inte för dessa ”kapitalister och höjdare” skulle det inte ha varit möjligt att bygga de räddningsarkar som förekommer i filmen. Således har de rika en fördel, då de har större möjlighet att rädda sig själva, men de ger samtidigt möjlighet för även andra att bli räddade, en möjlighet som skulle vara betydligt mindre utan dessa rika. I övrigt håller jag med Hanna, då detta inte har något med politisk inriktning att göra. Alla människor skulle så gott det gick försöka rädda sig själva och sin egen familj i första hand.

  4. Mr Z

    Conny, i vissa fall är det de rika som blir just rika på de fattigas arbete, men du kan inte säga att det gäller rent generellt rakt av. Dessutom var drar du gränsen då någon är rik eller fattig? För övrigt i denna hypotetiska frågeställning, så hade det inte funnits några rika alls, hade heller ingen kunnat bli räddad på det sätt som filmen visade. De människor som blev räddade i filmen blev utvalda antingen för att de kunde bidra ekonomiskt eller för att de hade speciella kunskaper (forskare, läkare, ingengörer etc.). Dvs. även de som kanske inte var ”rika” rent ekonomiskt.

  5. Mr Z

    Conny, vad hade du själv gjort om du varit rik på pengar och kunnat köpa dig en biljett till en av räddningsarkarna och med det fått möjligheten att rädda dig själv och din familj från denna katastrof? Hade du köpt biljetten eller hade du av solidaritet med dina medmänniskor valt att avstå?

  6. Mr Z

    Conny, jag har inte fått något svar på min fråga om vad du själv hade gjort om du haft pengar och möjligheten att köpa dig en biljett till en av räddningsarkarna. Beror din tystnad på att du inte vill svara på denna fråga?

  7. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-03-30 21:08)
    En biljett? Vadå en biljett? Hände detta i verkligheten så skulle arbetarna förhoppningsvis vägra bygga arkarna om de inte fick följa med.

  8. Mr Z

    Conny, försök inte att glida undan med svaret nu. Om detta hade hänt i verkligheten och om du hade varit rik och haft möjligheten att köpa dig en biljett för dig och din familj, hade du tagit chansen då för att rädda dig själv och din familj eller hade du av solidaritet till dina medmänniskor valt att avstå?

  9. Mr Cool

    Conny har inga svar på besvärliga frågor i sin icke genomtänkta ideologi. Han vill exempelvis med våld ta över företagen men har inte trots mina upprepade frågor talat om vad som då händer med ägarna, direktörerna och företagsledning. Det enda han vet är att folk från golvet framgångsrikt och omedelbart kan besätta dessa positioner.

    MEN Conny, jag törstar efter din rapport från Venezuela som du menade var ett socialistiskt föregångsland och som du tyckte Sverige borde ta efter. Eller var det kanske bara dom Ryska bombplanen som står där som du ville ha hit.

  10. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-03-31 21:50)
    Om detta hänt mig i verkligheten hade jag gjort allt för att väcka folks opinion MOT de rika så att eliten tvingats ta med så många som arkarna bara rymmer! Eliten ger aldrig något frivilligt. De måste tvingas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.