Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Det är ju ändå konstigt..

att vi som är vänstersympatisörer utsätts för personangrepp från högern när vi själva ENBART kritiserar högerns ideologi och politik.

Är det VERKLIGEN så att högern har slut på argument och då ser sig nödsakade att angripa personen bakom inlägget, snarare än att diskutera politik? Det känns lite klyschigt att uttrycka sig med frasen: "nu är högern så desperat att man måste ta till personangrepp", men det ÄR ju verkligen så.

Jag har blivit kallad allt från rödvinskommunist till sd-sympatisör. Säger det något om mig eller om mina belackare? Det tror jag läsarna bedömer bäst.

Ur högerns synpunkt torde det väl vara bättre och mer strategiskt och med större chans att vinna valet om man fokuserar på politiska sakfrågor, än personangrepp, men det är väl samma sak som med moderaternas popularitet. Det är Reinfeldt som är en populär person. När det handlar om politik förlorar moderaterna alla gånger.

Men som det nu är, är tydligen högerns chans att smutskasta vänstersympatisörer..då ÄR klyschan om desperation helt giltig.

Etiketter: , , , ,

41 kommentarer

  1. Emily

    Inte för att vara en av dem nu. Det är riktigt illa om folk inte kan hålla sig till en saklig diskussion utan att bete sig illa. Men det är också lite märkligt att du kan lägga energi på ett inlägg som detta (som mest ger ohyfsade kommentarer vatten på sin kvarn), men inte kan bemöta och besvara intressanta frågor som exempelvis de från ”Mr Z” i ditt tidigare inlägg. Bra svar på dem skulle få bättre tyst om otrevliga kommentarer från högeranhängare.
    Bara en tanke och ett litet tips i all välmening.

  2. Mr Cool

    Tja Conny, så fort du får i ditt tycke knepiga frågor så kryper du in i ditt skal och skyller på oförätter. Du har tidigare hävdat att arbetarna skall ta över företagen MED VÅLD men trots mina upprepade frågor så har du aldrig svarat på vilket öde som väntar de bestulna och de som förlorar sina jobb när ”kompetensen från golvet” tar över kvalificerade funktioner. Men du och Alejandro verkar ju ha en del ihop och det verkar ju vara en ”öppen kille” i alla fall därbak. Hur han blivit så vidgad kan man ju spekulera i. Ni får väl resonera ihop er vid nästa förening.

  3. Arbetare

    Jadu emily; råd i all välmening verkar något naivt om inte
    tom rent dumt.
    cool skriver;”Men du och Alejandro verkar ju ha en del ihop och det verkar ju vara en ”öppen kille” i alla fall därbak. Hur han blivit så vidgad kan man ju spekulera i. Ni får väl resonera ihop er vid nästa förening”

    Ge nu ett RÅD om BRA SVAR!!!
    Herregud så eländigt dumt skrivet- Skriv nu ett BRA SVAR till cool själv!!!
    VK borde skämmas, cool och emily likaså!
    Mörkret breder ut sig, ni hjälper till.

  4. Emily

    Arbetare: Citatet du presenterar faller under vad jag kallar osakligt och otrevligt påhopp. Det förtjänar knappast att bemötas.
    Om du läst vad jag skrivit så hade du inte behövt bli så upprörd där framkommer det nämligen vad jag anser om personer som inte kan kommentera utan att komma med påhopp och personangrepp…

  5. väljare

    så patetiskt av mr cool & co. Om de är representativa för högern eller ej vet jag inte, men man tappar definitivt lusten att rösta höger när man ser hur de mest aktiva förespråkarna av högerpolitik ser ner på sina meningsmotståndare och angriper deras person snarare än deras åsikter. Det borde säga en hel del om vad det är för människor som är aktiva inom högern

  6. Arbetare

    Just precis! Dock menar Emily att Conny ska stävja själv???
    Emily; jag har kollat upp(efter jul, när jag anat oråd här)
    Cool har alltså sen hösten 2007 angripigt Conny med kommentarer liknande nedan.
    Du menar;Bra svar på dem skulle få bättre tyst om otrevliga kommentarer från högeranhängare. Sorry!
    Jag menar; INGET SVAR får tyst från MOBBARE hur bra de än är.
    Vad jag sett emily, här hjälper ej goda råd, bra svar el annat av god avsikt. Här råder andra mörka krafter.

    Försök själv; skriv BRA svar som får tyst! Försök själv-goda argument biter inte- påhopp är alltid gensvaret.

  7. Mr Cool

    Helt rätt att jag försökt debattera med Conny under en längre tid men allt som oftast så duckar han bara eftersom hans ideologi innehåller håligheter som han inte tänkt igenom. Notera påhoppen på mig med påståenden om dataintrång samt andra otrevligheter och Alejandros påståenden att han är ”retoriskt överlägsen” och gärna vill tvåla till mig. Jag anpassar mina inlägg efter det tonläge jag återfinner gentemot mig. Är debattörer hövliga och sakliga så är jag också det. Men titta gärna på Moströms publicerande av privat Facebookbild på sin blogg av Sundling i förlöjligande syfte hösten 2009.

  8. Emily

    Arbetare: Jag har dålig koll på denne ”Mr Cool”, har inte läst här inne mer än några månader på sin höjd. Om det är som du säger så är det läge för vk att ingripa snarare än Conny eller några andra.
    Eftersom jag själv var mobbad under flera år gav jag det tips jag upplevde hjälpte, att skita i sådana som ”Mr Cool”. Sedan var det ju inte heller han som lämnat den kommentar jag var nyfiken på svar på så jag förstår inte riktigt varför du går i taket över vad jag skriver. De frågorna handlar om politik efter vad jag kan se. Och det var ju en politisk diskussion vi ville ha?

  9. Arbetare

    Sorry Conny, sorry Emily. Ursäka mig.
    Blev bara så förbaskat trött på cool= z= kall= kolingen=
    kallsongen= kallbilen mm mm.-han har många namn.
    Det enda man bör göra är -IGNORERA!

  10. Mr Cool

    Del 1. Jag har i tidigare inlägg försökt att utröna Connys ideologi beträffande löner och prestationer men han kallar det bara ”personliga påhopp” alternativt duckar för frågan men jag försöker igen. Connys princip är ”lika lön” utan extra för de som under sin ordinarie arbetstid producerar mer än andra. Men jag förutsätter att om Conny jobbar över d.v.s. spenderar mer tid på jobbet så vill han ha extra betalt. Det betyder att mer TID på jobbet skall ge mer pengar plånboken men däremot inte HÖGRE produktivitet under ordinarie arbetstid för det anser Conny är orättvist.

  11. Mr Cool

    Del 2. Men då återkommer jag till min fråga HUR man skall motivera den enskilde att prestera bra då man ingenting har för det ekonomiskt? Det innebär också att Conny anser att ackordslöner skall tas bort i solidaritetens namn alternativt att lägre prestationer d.v.s. maskning under ordinarie arbetstid i sin tur kan ge pengar i plånboken i form av påtvingad övertid beroende på uppsatta produktionsmål. Har jag förstått ideologin rätt?

  12. Mr Cool

    Conny, du vill ju med våld ta över produktionsmedlen men har aldrig svarat på vilket öde som väntar Sveriges c:a 640000 företagare när det rödbrusiga anhanget stormar in och sprejar slagord på direktörens rum och upphetsat bryter upp kassalådan. Är det sen folk av din och Alejandros kaliber (han som inte håller tätt) som skall ta över ledningen av multinationella koncerner med ansvar för 10-tusentals anställda. Era karriärer är visserligen meriterande men kan ni fatta de rätta besluten? Alejandro har säkert internationella affärkontakter men nu talar vi om industriprodukter och tjänster.

  13. Bröderna Gidlöf- leif talking

    Men hallå yxskaft! När ska du förstå att när någon ställer dig mot vägen då är det personangrepp och grova hot om polisanmälan. Du kan inte skrämma oss…

  14. Conny Forsström

    Svar till Luciano (2010-04-15 22:43)
    Nu kan ju alla se vad högeranhängarna håller på med. Åtminstone de oseriösa, och antingen är ni många eller så är det ett fåtal som skriver under olika namn. Ni vinner ju inga sympatier hos osäkra väljare i alla fall med de här metoderna. Och ni har väl trots allt ambitionen att högern ska sitta kvar i höst?

  15. Arbetare

    VKs blogg. Var är VK, ansvarig för utgåvan?
    Eller ansvarig för mobbing?
    Eller delaktig?
    Eller inblandad?
    Eller själv drivande?
    Bjästafallet kan snart liknas vid VKfallet.

  16. Conny Forsström

    Svar till Bröderna Gidlöf- leif talking (2010-04-15 22:42)
    Att ifrågasätta varandras politiska åsikter är både tillåtet och önskvärt. Något annat är inte acceptabelt i en demokrati. Så ska det vara, självklart. Men att däremot i andras bloggar fara med osanning och hävda att jag stödjer SD är förtal, nätmobbning och jag vet inte mer vilka rubriceringar man kan tänka sig. Det är INTE ok att sprida ut sådant.

    Anledningen till signaturens kommentar om polisanmälan är att denne först skrev i en annans blogg att jag var SD-sympatisör, varpå jag svarade att jag överväger att polisanmäla detta, något jag sedan inte gjorde. Som Arbetare säger, var är VK?

  17. Mr Cool

    Conny, jag är nästintill rörd av dina demokratiska värderingar när du säger så här ”Att ifrågasätta varandras politiska åsikter är både tillåtet och önskvärt. Något annat är inte acceptabelt i en demokrati”. MEN hur rimmar det med dina tidigare inlägg om att arbetarna skall överta produktionsmedlen d.v.s. företagen med VÅLD? Var det också demokrati när fackföreningspöbeln skrek ”go home” till dom Lettiska arbetarna i Vaxholm eller kanske bara ett uttryck för internationell solidaritet. Har du inga svar på frågorna eller måste du rådfråga och be om lov från Alejandro först..eller Åkesson.

  18. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-04-16 12:02)
    Mr Cool, Bröderna Gidlöf m.fl., visst vet ni om att SD är ett parti på högerkanten? Visst vet ni om att jag befinner mig på vänsterkanten? Som en information bara. Trevlig helg.

  19. Bröderna Gidlöf- leif talking

    Men snälla nån pojk, är det lill-åkesson som försöker slå världsrekord i bortförklaringar? Vi vill ju veta varför du inte står för dina åsikter? Sedan så skriver vi alltid under denna signatur, att du försöker att förminska vår rätt att uttrycka oss genom att hävda att vi använder flera signaturer, polisanmälan och diverse hot. Säger mer om dig som person och du gör bara bort dig själv. Dina åsikter lyser lyckligtvis igenom då du vill hindra oliktänkande att uttrycka sig genom hot.

  20. Mr Cool

    Tja, hot är ju en vanlig metod inom vissa politiska kretsar. Vill minnas att en Moderat blev hotad i Vindeln av en…..

    Men sanningen är den att Conny inte kan publicera några svar på mina frågor för han har inga. Hans ideologi är så full av hål men en sak är säkert och det är att BIDRAG läskar honom. Och sen har han ju ”öppna” vänner med internationell bakgrund.

  21. Bröderna Gidlöf- leif talking

    Helt otroligt. Du tänker alltså sluta svara? Det är vad vi kallar ett tyst erkännande. Du kan inte tysta oss, vi är emot dina åsikter som sorterar människor på ett väldigt otrevligt sätt.

  22. Mr Cool

    Hot och trakasserier mot oliktänkande är vardagsmat inom vänstern. Har själv fått däcken sönderskurna på min fina BMW av en ”aktivist” som sannolikt ville uppnå ekonomisk rättvisa för hade inte han råd med en fin bil så skulle ingen annan heller ha det. Att jag jobbade 60 tim i veckan och att han var arbetlös hade ingen betydelse och hur ”rättvisan” skipades är för mig än idag en gåta.

    Inom vänstern så höjdes rösterna att företelsen med bonusar skulle kväsas medelst skyhöga skatter men jag har aldrig hört vad de då tror att höga skatter har för inverkan på viljan att arbeta. Gåtfullt!!!

  23. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-04-17 12:16)
    Skatter finansierar välfärden vi har i det här landet. Det inser de flesta. Det är en omöjlig ekvation att sänka skatter och samtidigt behålla välfärden.

  24. Isak

    Mr Cool får skylla sig själv när han far och kör omkring
    i f.d. kommunistländer. Men han måste ju ändå tycka att
    det är bättre än Sverige, där man åtminstonde får fjärta
    om man vill. Mr Cool är nog en av Sveriges största myto-
    maner. Han skryter om sina bilar, hur mycket pengar han har,hur mycket han arbetar, om sin förmögenhet etc. Jag
    har under årens lopp träffat många som haft stora rike-
    domar. Men det är inget som dom har skrutit med. Men jag
    tycker ändå lite synd om Mr Cool, när han måste brottas
    med denna hemlängtan, men inte våga åka hem där kronofog-
    den är på gång.

  25. Mr Cool

    ”Skatter finansierar välfärden vi har i det här landet. Det är en omöjlig ekvation att sänka skatter och samtidigt behålla välfärden” skanderar Conny. Sänkta skatter innebär ju lägre kostnader för den enskilde och jag hävdar att det stimulerar köpvillighet, arbete och konsumtion. Men menar Conny då att s.k. extrapriser och höga rabatter kväser viljan att köpa???? Nu får du väl ändå sansa dig lite.

    Men vad skall hända med alla företagare då vänstern med VÅLD tar över företagen. Men du hävdar å andra sidan att demokrati är viktigt. Det innebär ju att SD är välkomna i riksdagen vid mer än 5%.

  26. Mr Cool

    Isak, ropa inte hej ännu eftersom det inte är svårt att simulera en IP-adress. Jo, jag vet för en fågel har viskat i mitt öra att minst ett möte av ”den inre kretsen” har genomförts i syfte att stoppa mina inlägg. Notera också att Googles verktyg är ganska trubbiga även om dom för amatörer förefaller vara bra. Men det känns också tryggt att veta att det inte är yttersta kompetensen som suktar efter min skalp. Ni må fortsätta med att lägga in falska inlägg under min signatur men jag kommer som motprestation att öka mina insatser. Ha det gott och trevlig helg. Hälsa dag o sen.

  27. Mr Z

    Del 1: Conny, du agerar väldigt märkligt på din blogg, då du ena stunden säger att du vill diskutera politik, men då kommentarer kommer kring just politik, då låter du bli att svara. Däremot svarar du gärna på kommentarer som inte alls har med politik att göra. I ditt föregående blogginlägg ”Droger och brott ökar..” delger du dina tankar om din syn på ett idealsamhälle. Du får gärna ha dessa tankar och idéer, men varför står du inte för dem och svarar på de frågor som ställs i samband med detta? Emily gav dig ett mycket bra tips, men trots detta har det inte kommit något svar från dig.

  28. Mr Z

    Del 2: Du har haft 6 dagar på dig att svara på de som jag själv tycker fullt relevanta frågorna, men istället har du lagt ned tid och energi på detta blogginlägg istället. Jag fattar faktiskt ingenting av vad du håller på med. Jag trodde att då du har idéer om ett idealsamhälle som du själv dessutom tror är fullt möjligt att skapa, då har du även tänkt igenom och har klara svar på hur dessa saker ska fungera i praktiken. Är detta en medveten taktik från dig Conny, att helt enkelt strunta i att svara på relevanta frågor? Tror du själv att du får några nya sympatisörer genom detta agerande?

  29. Henrik A

    Glömde också att påminna om det du i och för sig ser =), men viktigaste valfrågorna är nu uppe.

  30. Mr Z

    Del 3: Personangrepp hör inte hemma i en debatt, men då kanske du även bör se över din egen människosyn avseende vissa grupper av människor i samhället. Att kalla förtroendevalda politiker för ”högerpacket” ger inga pluspoäng utan visar istället på ett förakt av människor som har en annan åsikt än en själv. En bra början om du vill få respekt för dina egna åsikter, är att stå för dem och svara på de relevanta politiska frågor som ställs kring dina blogginlägg.

  31. Emily

    Vill bara påpeka att det inte är jag som skrivit kommentaren nedan. När jag kommenterar vågar jag stå för vem jag är.
    I övrigt vill jag bara ge en instämmande nickning till Mr Z som vågade skriva det jag tänkt flera gånger. Ta inte illa upp Conny, men sådär framstår det.

  32. Emily

    Jag blev själv mobbad i flera år och är därför förhärdad nu.
    Att se någon mobbas nu är ett sätt att ge tillbaka, även om Conny varit utsatt av cool=Z i flera år.
    Nick till Z, inte illa menat Conny men mobbare måste ju få utlopp för sin frustration.

  33. Bröderna Gidlöf - leif talking

    Till signaturen emily. Nu är det ju så att det är conny som är en mobbare och trakasserare. han har vid upprepade tillfällen hotat, med bland annat polisanmälan. Det är väl om något fegt? Att när någon ser i genom hans åsikter hota med polisen, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.