Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Citat

"Men den ekonomiska makten finns kvar i händerna på börsmagnater och styrelsegubbar bara så länge arbetarklassen sanktionerar det genom att gå till jobbet." – Jag tog den från bloggen Andreas Värld och han citerade i sin tur från tidningen Arbetaren. Läs- och tänkvärt! En enkel och ofrånkomlig sanning!

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Skogsägare

    Vilket dravel! Du skulle lika gärna kunna vända på påståendet och säga att arbetarklassen har sin materiella standard bara så länge arbetsgivaren väljer att sanktionera dem med att erbjuda dem jobb. I ett liberalare samhälle skulle var och en bära större del av sina egna kostnader, såväl som tillåtas förfoga över större del av resultatet av sitt arbetet. Det Conny, är du väl så vitt jag förstått emot?

  2. Conny Forsström

    Svar till Skogsägare (2011-01-09 19:23)
    Del II: Jag är inte förvånad över att högeranhängare vill att fler och fler ska ”bära sina egna kostnader” för det innebär ju i sin tur att de som redan har, får ännu mer, och de som inget har, har heller ingen chans att få någon hjälp i svåra stunder.

  3. Conny Forsström

    Svar till Maria Skiddi (2011-01-09 19:46)
    Jag sa aldrig att man ska vägra jobba, men ja, är villkor och löner för dåliga så ska man vägra jobba, det kallas strejk! Även om ni inom högern givetvis hatar strejker så är det en åtgärd som kan tas till vid behov.

    Men varför jag tog upp citatet var för att belysa att kapitalisterna behöver arbetarna minst lika mycket, om inte mer, än vice versa.

  4. Conny Forsström

    Svar till Skogsägare (2011-01-09 19:23)
    Del III: att hjälpa de som tillfälligt inte är på fötter (arbetslöshet och sjukdom) är en solidarisk handling därför att vi alla kan hamna där. Jag betalar gärna till systemet av min lön just därför att jag själv en dag kan komma att behöva få hjälp. I ett system där det inte satsas på full sysselsättning säger det sig självt att människor nångång i livet blir arbetslösa eller hur? Sjukdom är också något som vi alla kan drabbas av.

    Jag ska tillägga att jag älskar att arbeta och inte vill bli arbetslös eller sjuk, men vem vill det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.