Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

IKEAs och Kamprads ”skatteplanering”..

som berövat staten många tiotals miljarder beundras av högermänniskor medan å andra sidan ett minimalt fusk i försäkringssystemen (inte många miljarder, två hörde jag nånstans) bidrar till att reta upp de välbärgade! Dags att sluta hyckla kanske? Dags att även upphöja bidragsfusk till skyarna i konsekvens namn? Men nej, DET kommer högersympatisörer inte att göra.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Uffe N

    Så länge Ikea inte gjort något olagligt är det skatteplanering, inte skattefusk. Om myndigheterna anser att Ikea gjort något olagligt får de dra företaget till domstol och se vad domstolen säger. Och detsamma gäller ju för privatpersoner som fyller i diverse blanketter för att få pengar från Försäkringskassan: så länge det inte är olagligt eller mot gällande regler så är det inget att göra. Om myndigheterna misstänker fusk eller olagligt beteende kan de dra till domstol och se vad den säger.

  2. Skogsägare

    Jag noterar dock en viss skillnad; Kamprad försöker undvika att få SINA pengar stulna, medan bidragsfuskaren stjäl NÅGON ANNANS pengar. Du blandar ihop äpplen och päron, plundrare och deras offer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.