Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

TVÅ karensdagar

..vill högern i allmänhet och moderaterna i synnerhet ha igenom. Vansinne är ett epitet som inte räcker hela vägen för att beskriva detta. Så om jag nu får 39 graders feber och influensa (ett tillstånd som kan vara i två dagar och sen släppa sitt grepp) så ska jag alltså gå till jobbet ändå därför att jag då inte har råd att vara hemma.

Härligt alliansen, ni ökar sjuknärvaron på jobbet, bäddar för allvarligare sjukdomstillstånd i längden då man inte tillåts vara hemma och kurera sig, samt att ni också bäddar för lägre medellivslängd (i förlängningen blir det så). Men det är klart..vi kan ju inte ha för många (sjuka) människor på jorden heller, hur ska pengarna då räcka till aktieavkastning för de bemedlade?

Till detta kan också läggas två forskares förslag om att slopa klämdagarna….hela samhället ska inordnas efter kapitalismens dogmer så att nämnda aktieavkastningar kan öka och anställdas hälsa snabbt försämras. Hur kan man INTE tro att Marx har rätt när han säger att världen bara blir mer och mer kapitalistisk med tiden? En värld där pengar, och inte människor, är i förgrunden. En sådan värld kommer inte att vara konfliktfri.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Daniel

    Har du någon källa på detta förslag. Om det stämmer så är det ett hårt slag mot alla sjuka och svaga.

  2. Conny Forsström

    Svar till Daniel (2012-01-08 16:12)
    Och ja, precis som du säger är det ett hammarslag mot de sjuka och svaga, och det kommer också bidra till att öka långtidssjukskrivningarna när människor ser sig tvingade att gå till jobbet sjuka och därmed riskera allvarligare sjukdomar på sikt.

  3. Johan

    Jag kollade länken men där finns ingen källa. Jag kan påstå vad som helst men det behöver inte vara sanning bara för att nån annan hänvisar till mig.

  4. Conny Forsström

    Svar till Johan (2012-01-08 20:31)
    Du utgår från att det inte är sanning. Men även om du inte tror på det, låt oss för en stund låtsas att två karensdagar är något som moderaterna faktiskt vill införa. Hur ställer du dig till det?

  5. Johan

    Ja låt oss låtsas. Vi kan väl låtsas att VPK med sin nya Ledare genomför en statskupp och griper makten i landet. En kommission bestående av Jan Guillou, Mikael Wiehe och Maj Wechselmann utses för att leda socialiseringen av människors privata egendom. Utanför Kiruna upprättas ett förintelseläger under kommendant Jan Myrdal där en halv miljon människor torteras och mördas i förebyggande syfte, så att ingen får för sig att opponera sig mot ”befrielsen”.

    Låt oss för en stund låtsas att detta händer. Hur ställer du dig till det?

  6. Conny Forsström

    Svar till Johan (2012-01-15 14:27)
    De borgerliga politiker jag varit i kontakt med förnekar att moderaterna vill införa två karensdagar så jag utgår från att det aldrig blir verklighet.

  7. Conny Forsström

    Svar till Johan (2012-01-15 14:27)
    Det var två karensdagar vi talade om, inget annat. Att du inte ville svara på hur du ställde dig till det tolkar jag som att frågan var alltför obekväm att ta ställning till.

  8. Johan

    Så då var det alltså inte sant? Vi kan alltså konstatera att du medvetet spred osanning för att misskreditera dina motståndare. En sann gammal vänstertaktik…

    Jag tycker att hela försäkringssystemet skall göras om. Till att börja med ska inte arbetsgivaren tvingas betala sjuklön om inte sjukfrånvaron orsakats av arbetet. Sen bör det vara upp till den enskilde att välja försäkringsskydd. Vill jag vara utan karensdag ska jag kunna vara det men det torde i så fall reflekteras i min sjuk- eller inkomstbortfallsförsäkring. Om vi nu ska fortsätta att hålla oss på det hypotetiska planet, kan man fantisera att man kanske hade en hel karensvecka, men att de kraftigt sänkta skatterna gjort att vi vanliga arbetare efter att ha arbetat en tid hade ett ansenligt sparkapital att leva av under en kortare sjukdomstid.

  9. Conny Forsström

    Svar till Johan (2012-01-15 14:40)
    Ryktet om två karensdagar har nog inte uppstått ur intet..ingen rök utan eld. Men till och med moderaterna har väl insett att två karensdagar är en tanke som bäst tigs ihjäl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.