Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Bemanningsföretag och arbetsmiljö

Dessa är ett otyg och bör förbjudas. Deras existens urholkar såväl arbetsmiljöansvar som arbetsvillkor i övrigt. Fast denna regering har inget intresse av att främja arbetsmiljö eller villkor i övrigt för fotfolket. Att å ena sidan sänka krogmomsen, införa fas3, och å andra sidan strypa åt medel till arbetslivsforskning talar sitt tydliga språk. Osäkra anställningar med dåliga arbetsvillkor är melodin hos denna regim.

En armé av låglönearbetare som icke annat törs än att slita för slavdrivande arbetsköpare, samt förväntas vara tacksamma för arbetets osäkra nådegåva från företagsägarna – detta är en alliansdröm som håller på att gå i uppfyllelse.

Förhoppningsvis inser väljarna detta inför 2014, men jag är pessimist.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Mr Cool

    Att påstå att man via bemanningsföretag per definition erhåller dåliga löner och villkor är kvalificerat trams eftersom det kortsiktigt är en dyrare lösning än att anställa. Att då kunna ”prova” en person via ett bemanningsföretag är en utmärkt lösning. Gör denne ett bra jobb så kommer tveklöst ett erbjudande om anställning. I en tid av osäker konjunktur så är ett bemanningsföretag utmärkt då man kanske måste gasa och bromsa i verksamheten. Men du uppvisar i vanlig ordning vänsterns förbudsiver. Du kanske skulle haft nytta av att finnas i rullorna på ett sådant då du drev omkring ”arbetslös” för ett par år sedan (olyckligtvis och som av en händelse sommartid).

    Vill minnas att du framhöll Venezuela som ett föregångsland och undrar vad du tycker nu.

  2. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2013-02-09 14:06)
    Men om vi återgår till sakfrågan så har arbetsmiljöansvar urholkats eftersom både kund- såväl som bemanningsföretaget delar på detta. I slutänden är det ingen som tar ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.