Lax deluxe

Lyxlax i gräddig sås

4 port 40 min

4 portionsbitar tinad laxfilé

1 liten rödlök

4 dl vispgrädde

2 msk riven pepparrot (tub)

2 msk vanlig senap

2 msk vetemjöl

salt o vitpeppar

Torka av laxbitarna och lägg i en ugnsfast form. Skala och skiva löken tunt., lägg två skivor på varje fiskbit.

Vispa ihop grädde, pepparrot, senap och vetemjöl. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen och grädda i 200 gr 15-20 minuter beroende på laxbitarnas storlek.

Servera med grön sparris och pressad potatis som suger upp den goda såsen.

("Läsarfavoriten" ICAkuriren Birgitta Birgerson nr 13 29 mars 2010 redaktör Sigmund Kaarstad))

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Birgitta Johansson

    Tack för kommentaren Tom!Det finns ju ännu godare (och omständligare…) med bl a saffran som ju är en höjdare i alla sammanhang!Men kanske som du säger nu till påsk är det ett utmärkt alternativ bl a om man vill ha lite buffé med olika rätter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.