Ragnhild, Täfteå

 – har inte kunnat släppa det än….det jag läste i V-K förra helgen. Det som sades i reportaget om Ragnhild, den dansglada lärarinnan som varit en av profilerna i TV-programmet om dansbanan i Täfteå.

Ragnhild har varit verksam som lärare på orten i 45 år – men ingen hälsar!!?Det är ju fruktansvärt!!!

Visst, varken jag bloggaren eller ni läsare kan svära oss fria på att vi aldrig någonsin hjälpt till att stigmatisera någon..:

-Hon där…är lite konstig!

-Han där…bor i ett hus med sin gamla mor; måste vara nå´t fel..!?

OK att folk kan vara lite rädda för  och avvaktande mot  ett beteende, en udda klädsel, ett annorlunda levnadssätt, religion, en vana…

Personen i fråga kan ha ett sällskap som blivit vägd och befunnen för lätt och då kanske man anser att man inte behöver nicka till personen/personerna på den lilla ortens Konsum!?

Vågar inte tänka på hur barnen till den som "inte blivit upptagen i församlingen" har det i skolan???

För den skull behöver man ju inte umgås med alla människor. Men ett hövligt beteende tycker jag att man ska kunna fordra av sina grannar….

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Håller med! Helt sjukt.. Har aldrig sett det där programmet, men jag läste om henne i vk. Hon verkar ju vara hur mysig som helst. Sant är att folk i allmänhet inte hälsar om de anser att man är lite ”knepig” eller vad de nu använder för ord.. På sonens förskola så hälsar kanske fyra av tio föräldrar. Lite kuslig känsla.. och rätt så oförskämd. Jag suckar inombords och hälsar på ungen i alla fall. Men känslan av att möta någon som antagligen tycker att de är så mycket bättre att de inte ens behöver hälsa är så JOBBIG! Men vad göra?! Vuxna människor är så KASSA ibland. Bläää..

  2. Birgitta J:n

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-03-28 23:44)
    Helena – håll ditt huvud högt! De som inte släpper in andra – lider nog mest själv! Precis som du säger:…rätt så oförskämd.
    Ja det hör till vanligt folkvett att hälsa! Att ÅTMINSTONE hälsa!
    Tack för kommentaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.