En bok senare.

Luftslottet som sprängdes har länge legat i min hög med olästa böcker, mest därför att böckerna stundvis är rätt träiga och för att Lisbeth Salander mest gör mig irriterad. Blev ännu mer irriterad när Pappa tyckte att det fanns vissa likheter mellan mig och Salander. Idag läste jag iallafall boken och började nästan finna vissa försonande drag hos karaktären. Jag gillar att ändra uppfattning. På det sättet att jag gillar att bli positivt överraskad och lägga om mina slutsatser.

Drygt 700 sidor är iallafall rätt bra jobbat på en dag. Satt och pratade om läsning igår med en kompis och konstaterade att jag får inget sammanhang i det jag läser om jag försöker läsa i långsammare takt. J frågade en gång om jag ens kom ihåg det jag läst och ja, det gör jag men medan jag kommer ihåg storyn så försvinner oftast titel och författare ur minnet. Jag gillar att läsa böcker flera gånger. Jag uppfattar alltid saker olika varje gång jag läser dem, böcker håller väldigt länge hos mig.

Funderar på vad jag ska ge mig i kast med härnäst, har en ny leverans med böcker som väntar på Preem från Bokus bokrea och samtidigt har jag min hög med olästa böcker också. Är lite lur på att jag ska ge mig i kast med en av de större utmaningar min bokhylla gömmer, den första boken i serien tog två veckor för mig att läsa. Kushiel-serien av Jacqueline Carey, inget för hjärtsvaga direkt, har man svårt med advokat Bjurman i Millenium-triologin ska man absolut skippa Kushiel.

Det skulle inte förvåna mig om det helt plötsligt känns väldigt lättläst, att jag byggt upp svårigheterna i huvudet på mig själv.

Kikade på bokrean nere på stan i fredags men hittade ingenting som intresserade mig tråkigt nog. Det är alldeles för lätt att handla böcker över nätet istället för att gå och titta i ett utplockat sortiment bland en massa andra människor. Jag minns i och för sig bokreorna som ett ställe där man kunde hitta väldigt udda exemplar av böcker, de senaste årens bokreor har känts lite för mainstream. Vilket låter hemskt pretantiöst av mig, jag vet. Kan inte hjälpa det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.