Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Tomtebobussarna borde vända i Innertavle

I artikeln "Extra bussturer från Tomtebo" beskrivs hur Trafikverket överväger att bekosta ytterligare bussturer till och från Tomtebo under byggtiden för nya E4. Det är lysande, och kommer förhoppningsvis att bidra till minskade köer kring Tomtebokorsningen.

Jag tycker att dessa bussar dessutom borde gå via Tavleliden ut till Innertavle innan de vänder. Det vore ingen större omväg, men det skulle öka underlaget för dessa turer ordentligt.

Jag tycker också att Ultra borde planera för att ta över dessa linjer efter ombyggnadstidens slut. Det borde vara en bra affär att ta över redan inkörda linjer. Här gäller det att vara på alerten och utnyttja tillfället till en bra miljöåtgärd!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Göran Bergqvist

    En bra idé att utnyttja den dåliga framkomligheten för biltrafik till att lyfta fram alternativen för frustrerade bilister. Utmaningen blir att få dessa att fortsätta resa hållbart den dag vägpaketet ligger klart med inbjudande asfaltstråk som förbinder stans handelsområden. Det har inte vägalliansen visat någon lösning på.

  2. Fredrik Rönn

    Svar till Göran Bergqvist (2010-09-14 08:08)
    Hej Göran, tack för din synpunkt,
    du har rätt i att den politiska utmaningen ligger i att finna åtgärder som gör att folk gärna reser ”hållbart”. På lång sikt. Jag tror att bra kollektivförbindelser och cykelstråk lockar till arbetsresande. Resande för handel är lurigare, då det fraktas en del. Långväga resande är också det lite lurigare, om det inte är så att det går att ta allmänna färdmedel (typ tåget).
    Men du har rätt i att däri ligger utmaningen. Jag tror inte det finns en enraderslösning på detta. Det är målmedvetet arbete i rätt riktning som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.