Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

En grön röst i Umeå

Vad betyder "alliansens gröna röst" här i Umeå?

I Centerpartiet har vi en vurm för miljön, som innebär att vi skall försöka klara det växande Umeå (inkl. kranskommuner) på ett så miljömässigt hållbart sätt som det är möjligt. Det handlar om att inte belasta miljön mer än nödvändigt, att vara på alerten i energiomställningen, och försöka underlätta för det lokala jordbrukets produkter att nå ut till folk. Sven-Olov Edvinsson motionerade i den riktningen nyligen, men det nådde inte ända fram i fullmäktige.

Som politiker bör man inte heller tveka när det gäller saneringen av dioxinet på Norrbyskär. Det hjälps inte, den frågan måste drivas. Vi kan inte ha det såret öppet i en av de mest intressanta museala besöksmålen i kommunen.

Naturvärdena är också en grön fråga, och där föreslås en del i de nya översiktsplanerna i kommunen, exempelvis utökat skydd i Örefjärden, vilket är bra. Inom centerpartiet är vi övertygade om att det går att kombinera natur- och miljöfrågorna med en lokal ekonomisk tillväxt som bygger på folks egna drivkrafter. Vill du stödja en sådan riktning kan du lägga din röst på någon av oss i det kommande kommunala valet.
 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.