Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Om centerpartiets framtidslista

I valet till Umeå kommunfullmäktige har centerpartiet tagit ett intressant grepp. Vi har valt att samla en hel valsedel full med namn som är nya i politiken. Vi har valt att kalla listan för framtidslistan, då vi hoppas att det skall komma fram en del framtidsnamn inom kommunalpolitiken på detta sätt. Det är idel kvalificerade människor som valt att ställa sig till förfogande för att göra idéellt arbete inom politiken under kommande mandatperiod. Det kan kännas fräscht att få med lite nya vinklar i kommunfullmäktige och nämnder, och jag är glad att centern vågar ta detta grepp. Att de erfarna politikerna vill kompletteras av några politiska rookies.

På så sätt får folk i Umeå chansen att rösta på lite nya personer i det kommunala valet. Den växande och föränderliga staden speglas inte väl av ett styre som ser likadant ut i årtionden.

Jag tycker det vore roligt med först och främst ett alliansstyre i kommunen, och därtill kanske några nya ansikten som komplement till de rutinerade. Det skulle vitalisera demokratin, och ge en ny spänst i församlingen, och en bättre politik.

Ni finner några av oss här på Västerbottens-Kurirens bloggar.

/nr 8 på centerpartiets framtidslista

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.