Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Alliansen och miljöpartiet?

Valet är över och riksdagsvalet är färdigräknat. Må nu förhandlingarna gå väl, så att politikerna kan ägna så mycket som möjligt av energin åt väsentligheterna. Jag tillhör de som tycker att miljöpartiet borde närma sig alliansen i riksdagen för att få ett stabilt styre. Tänk om Reinfeldt kunde bjuda till med en ny uppgörelse kring energipolitiken, där man lovar att inte bygga ut kärnkraften mer. Det skulle mp rimligtvis inte kunna säga nej till. Nog kan det vara värt det för moderaterna, för att få fyra år med stabilitet, och dessutom skulle centerpartisterna bli glada.

Valet till Umeå kommunfullmäktige är också färdigräknat. Centerpartiet tappar tyvärr tre mandat. Men vi kommer naturligtvis att fortsätta verka för att centerpartiets idéer skall få så stort inflytande som möjligt.

Jag fick veta att jag fått ett gäng personröster trots allt, många fler än rösterna på Kalle Anka. Det gläder mig, tack! Detta skall jag inte svika, utan fortsätta att jobba för och argumentera för åtgärder som gör Umeå till en bättre stad att leva i.

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.