Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Bättre än kvotering

När frågan om jämställdhet debatterades i partiledardebatten häromkvällen (aftonbladet.se) så hävdade vänstersidan att kvotering av kvinnor i bolagsstyreler var lika med ett framsteg för jämställdheten, och Annie Lööf å sin sida hävdade att många småföretag och bra möjligheter till företagande var ett bättre sätt att ge fler människor makt och inflytande. Jag håller som centerpartist helt med.
Om vårt samhälle skulle ha bättre förutsättningar för små företag, så skulle rimligen många fler människor starta egna verksamheter. Antalet personer med mer makt och inflytande skulle givetvis öka, och i typiskt kvinnodominerade branscher skulle detta vara gynnsamt för jämställdheten i vårt samhälle.
I det samhället skulle kvinnor, men även yngre människor, invandrare och andra grupper som idag är underrepresenterade i bolagsstyrelser ha många mer tillfällen att jobba med just bolagsstyrning. Det skulle främja jämställdhet, inte bara mellan könen. I det samhället skulle därtill ännu fler få chansen till ett jobb och till inflytande. Helt enkelt därför att det skulle vara så mycket vanligare att driva verksamheter själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.