Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Ditt val på söndag

Jag blev centerpartist för att jag tror på människans drivkrafter. För att jag tror på att det i varje människa finns alla möjligheter att ta rätt beslut men även att hjälpa andra. Jag tror att en politik som gynnar framväxten av småskaliga initiativ är bra för landsbygden och för staden genom att de små nischerna utnyttjas bättre.

Jag tror att landsbygden mår bra av en småföretagarvänlig politik, och att vi alla i både stad och på landet mår bra av den levande landsbygden. Och den kan inte leva bara på sommaren.

Jag tycker att antibiotika skall skrivas ut av läkare, inte serveras i matsalarna. Antibiotikaresistens är ett reellt problem, och behöver hanteras om vi inte åter skall få problem med svåra sjukdomar.
Djurhållning och odling av mat är viktiga frågor, och vi skall inte behöva se djur födas upp i fabriker utan värdighet. Den småskaliga grisfarm jag fick se i helgen under en resa gladde mig mycket. Det finns hopp om vi bara kan ställa rätt krav i offentliga upphandlingar och som konsumenter i vårt dagliga liv.

Jag tror på en omställning av samhället mot mer hållbar miljö görs bäst med politik som gör att varje person i varje läge finner det gynnsamt att ta de miljömässigt rätta besluten.

Jag tror slutligen på ett samhälle som bejakar mångfalden och ser den som en tillgång. Många olika människor kan skapa många olika verksamheter både på landsbygden och i staden. Vårt samhälle blir både schysstare och roligare om alla får vara med och bidra med det de kan.

I Umeå vill jag på att vi skall bevara kommundelsnämnderna, återinföra vägbidragen till de enskilda vägarna, och vara tillåtande för de som vill flytta hit, oavsett varifrån de kommer.

Kryssa gärna en centerpartist på söndag!

Hälsningar / Fredrik (nr 19 på centerpartiets kommunlista)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.