Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Way forward?

Nu är det bara timmar kvar innan vallokalerna öppnar.
Jag kommer att lägga min röst för värden jag tror på och på personer jag hyser förtroende för.

I framtiden hoppas jag vi kommer att ha ett samhälle där alla känner att man är ok som människa, vem man än är, var man än kommer ifrån. Jag hoppas på ett samhälle där vi bryr oss, och inte ägnar kraften åt att hitta anledningar som rättfärdigar att vi vänder bort blicken då någon har det svårt. Jag hoppas på ett samhälle som fungerar både på landet och i staden. Ett samhälle där det är normalt och naturligt att söka sin försörjning i små verksamheter nära där man bor. Ett samhälle där initiativ belönas, och trygghet finns för de som så gärna skulle vilja ta steget att göra något nytt men som idag inte riktigt vill ta risken. Jag hoppas på ett samhälle där vi sätter värde på att vi alla är olika och kommer hit med olika bakgrund. Ett samhälle där hållbarhetstänkande genomsyrar en småföretagarvänlig politik. Jag tycker att politiken de senaste åren lagt ett bra fundament för att kunna skapa ett sådant samhälle, men mycket arbete återstår helt visst innan vi är där.

I Umeå kommer jag att lägga min röst på samma småskalighetsperspektiv, landsbygdsperspektiv, miljöperspektiv och företagarperspektiv.

I Umeå hoppas jag att vi får se mer småföretag, smakfestivaler, bondens marknad, egna odlingsmöjligheter, bättre bussförbindelser, ersättning till vägföreningarna, bättre föreningsstöd för ideella föreningar, bra parkeringar för småbilar, mm.

Jag kommer att lägga min röst på centerpartiet, och hoppas naturligtvis att även du vill göra det. I andra hand hoppas jag att du inte lägger din röst på SD, som enligt min mening angriper själva mångfalden i vårt samhälle och den människosyn som jag står för.

Det är lika ok att komma till Umeå vare sig man kommer från Sundsvall, Skövde, England eller Mali eller någon annanstans.

Ha en trevlig söndag, och lägg din röst du med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.