Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Bra förslag från centern

Det är med glädje som jag konstaterar att vi håller i vår linje inom centern att stå för en human flyktingpolitik. Annie Lööf och Johanna Jonssons debattartikel häromdagen är ett uttryck för just detta:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sa-far-flyktingarna-battre-mottagande_4294127.svd

Politik är att vilja.

Först av allt måste man formulera idéerna, vilket vi i centern gjorde för några år sedan då det nya idéprogrammet togs fram. I detta skede ställer man ju sig frågan: vem vill jag vara, vilket samhälle vill jag ha och så vidare. Då var vi tydliga i att det samhälle vi eftersträvar står för en human och generös inställning till invandringen. Mångfalden är viktig i vårt moderna samhälle.

Detta står vi nu fast vid, när det några år senare blåser ganska hårt i sådana frågor. Strömningar som vill annat har fått fäste i landet på ett större sätt än förut. Då kan man anpassa sig till det, eller stå upp för sina idéer. Centern har nu valt det senare vilket jag tycker är rakryggat och bra.

Med avstamp i det konstaterandet får man ta frågorna om hur detta kan klaras av. Det är där centern nu lägger förslagen som bl a omnämns i den refererade artikeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.